Prantsusmaa klubi teatas avalikkusele mängumehe karmist diagnoosist sel esmaspäeval. Kui tõsine tema terviseprobleem on, selgub 6. aprilliks kavandatud operatsioonil. Kasvajale vaatamata kavatseb Tillie vahepeal toimuval mõlemas poolfinaalmängus kalevlaste vastu kaasa lüüa.

Intervjuus UK Daily Newsile rääkis 210 cm pikk prantslane olukorrast lähemalt. „Füüsiliselt erilisi sümptomeid mul pole. Paar nädalat tagasi tundsin ühel munandil kühmu ning algselt arvasin, et see pole midagi. Möödunud nädalavahetusel otsustasin siiski uroloogi juurde minna,“ meenutas ta. „Tulemuse järel pöördus mu päev pea peale: erinevad uuringud, veretestid jne.“

Tillie tõdes, et diagnoos tuli korvpallihooaja mõttes veel eriti halval ajal, sest ees ootavad otsustavad mängud, aga tervis on kõige tähtsam. „Hea märk on see, et uuringute tulemused on päris lubavad. Kasvaja pole veel kuskile levima hakanud,“ märkis ta.

Mõistagi mõjus karm diagnoos raskelt ka mehe vaimule. „Õnneks on minu ümber palju inimesi, kes mind toetavad. Otsustasin pärast arstilt rohelise tule saamist kuni operatsioonini tiimi juurde jääda. Korvpall aitab mul asju veidi unustada,“ rääkis Tillie, miks otsustas klubi juurde jääda. „Usaldan täielikult oma kirurgi, kelle sõnul veel nädal aega korvpalli mängimist kahju ei tee.“

„Minu abikaasa on väga mures, aga püüame jääda optimistlikuks, sest uuringute tulemused on olnud väga positiivsed. Õnneks saime asjale varakult jälile,“ sõnas prantslane lootusrikkalt.

Kalev/Cramo ja Cholet' poolfinaali korduskohtumine peetakse Prantsusmaal 5. aprillil. Operatsioonile läheb mees päev hiljem. „Eelistan praegu kodus istumise asemel korvpalli mängida,“ sõnas ta. „Sama hästi võib juba tiimi aidata.“

Mida toob Tilliele edasine tulevik, sõltub juba operatsioonist. „Kõige optimistlikum variant tähendab, et operatsioonist piisab. Millal võin korvpalliplatsile naasta, pole teada,“ tõdes Tillie, lisades, et ideaalis loodab ta Prantsusmaa kõrgliiga play-offiks juba platsil tagasi olla.

Kalev/Cramo ja Cholet Basketi poolfinaali avamäng algab Tondiraba jäähallis täna õhtul kell 19.30. Piletid on saadaval Piletitaskus. Otseülekannet näevad Delfi TV-st Delfi Kogupaketi tellijad.