Esimest last ootav Johaug pälvis Fuerteventural raskeid jõusaalitreeningud tehes turistide seas suurt tähelepanu, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kaks kuud enne tähtaega ei saa norralanna rasedust enam varjata ning tema hotelli jõusaalis rassimine on pealtnägijates hämmastust tekitanud.

„Kas sa nägid seda rasedat naist jõusaalis? Ta treenis ülimalt kõvasti. Ma arvan, et ta on nii elevil, et laps varsti sünnib,“ ütles üks hotellikülaline Rootsi väljaandele Expressen.

Johaugi treeningprogramm olevat endiselt äärmiselt intensiivne. Päeva alustab naine tunnise sörkjooksuga, mida jätkab hommikujooga ja seejärel klientide intervalltreeningu juhendamisega.

„Rasedana treenimisega on seotud palju eelarvamusi, kuid rase naine ei ole haige. Tuleb lihtsalt tegutseda läbimõeldult ja jälgida oma sooritust. Peab ka aru saama, et olen teistest erinevas olukorras. Olen nii palju aastaid treeninud ja täiesti teistsuguses füüsilises seisus kui teised,“ ei näe Johaug jõusaalitreeningutes midagi erilist.

34-aastane norralanna lõpetas oma ülieduka sportlaskarjääri möödunud kevadel. Ekssuusataja tunnistab, et olukorraga, kus ta pole enam tippvormis, on olnud keeruline kohaneda.

„See on olnud vaimselt raske. Keha reageerib treeningule hoopis teistmoodi, kui olen harjunud. On tunne, et keha pole enam see, mis ta oli – ja siis ma pettun. Olen harjunud, et mu keha on tippseisus,“ ütleb Johaug.

Johaug on abielus endise sõudja Nils Jakob Hoffiga, kellega ta hakkas käima kaheksa aastat tagasi.

Johaug võitis karjääri jooksul tiitlivõistlustelt 25 medalit ning tuli neljakordseks olümpiavõitjaks ja koguni 14-kordseks maailmameistriks.