IIHFi otsusest tulenevalt ei tohi Venemaa ja Valgevene koondised osaleda ka 2024. aasta kevadel peetaval MMil, mis mängitakse Tšehhis.

„Peame selgeks tegema, kas meid austatakse. IIHF pööras meile selja. See on minu isiklik arvamus, kuid mul tekib küsimus: milleks meile IIHFi vaja on?“ sõnas Larionov allhockey.ru teatel.

Larionov lisas, et Venemaa profiliiga KHL peaks kehtestama välismaalaste kvoodi, ​​mille kohaselt võiks igas klubis olla maksimaalselt kolm välismängijat.

Larionov kritiseeris ka olukorda, kus nende noored mängijad liiguvad KHList NHLi ilma üleminekutasudeta. Ta soovib, et see muutuks. Tema arvutuste kohaselt on KHL pärast venelaste NHLi siirdumist kaotanud umbes 23 miljonit dollarit.

„Peame tegema õiged otsused ja alustama IIHFist lahkumise protsessi,“ rõhutas Larionov, kes on praegu Nižni Novgorodi Torpedo peatreener.

Larionov tuli Nõukogude Liidu koondisega kahel korral olümpiavõitjaks ja neljal korral maailmameistriks. Karjääri lõpus mängis ta NHLis, kus võitis koos Detroit Red Wingsiga kolm Stanley karikat.

Jaga
Kommentaarid