Venemaale ainsa kuldmedali toonud Anastasija Demurtšiani tabas autasustamistseremoonial üllatus, kui Venemaa hümni asemel hakkas kõlama Pjotr Tšaikovski klaverikontsert nr. 1. Seda muusikat mängiti Venemaa sportlastele ka Tokyo ja Pekingi olümpiamängudel, sest nende riigisümbolite kasutamine oli riiklike dopingupettuste tõttu keelatud.

Indias peetud MM-i korraldajad kutsusid kergekeskkaalu tšempioni Demurtšiani hiljem poodiumile tagasi, vabandasid tema ees ja mängisid talle seekord päris Venemaa hümni.

„Hümniga seotud intsident viis meil tuju ära,“ rääkis Venemaa koondise peatreener Albert Mutalibov uudisteagentuurile TASS. „Tahtsime, et autasustamistseremoonial ei tehtaks selliseid vigu. Ma ei tea, kuidas see juhtus. Arvan, et nad mängisid Tšaikovskit vanast harjumusest. Aga meie väärikus taastati - nad kutsusid sportlase tagasi ja mängisid teisel korral hümni.“

MM-i boikoteerisid 17 riigi alaliidud, kelle hinnangul ei tohiks Venemaa ja Valgevene sportlased rahvusvahelistel võistlustel osaleda: Soome, Läti, Leedu, Taani, Argentina, Kanada, Tšehhi, Suurbitannia, Island, Iirimaa, Holland, Norra, Poola, Rootsi, Šveits, Ukraina ja USA. MM-il ei võistelnud ka Eesti naispoksijaid.

Jaga
Kommentaarid