Kahte viimast kaotust võib iseloomustada sõnaga „alandav“. Dallas jäi nii kodus kui ka võõrsil alla idakonverentsi eelviimasele võistkonnale Charlotte Hornetsile, kelle kolm suurimat skooriliidrit LaMelo Ball, Terry Rozier ja Kelly Oubre jr. on vigastatud. Eesti aja järgi pühapäeva õhtul kaotas Dallas võõrsil Charlotte'ile 104:110. Kahe mängu peale juhtis Dallas kokku vaid 81 sekundit.

Mavericksi liider Luka Doncic viskas pühapäeval 40 punkti, võttis 12 lauapalli ja andis 8 korvisöötu, aga teise poolaja alguses sai ta sel hooajal juba oma 16. tehnilise vea. Kes selle piirini jõuab, peab järgmise kohtumise vahele jätma. Seega ei saa 24-aastane sloveen võistkonda ööl vastu teisipäeva Indiana Pacersi vastu aidata.

Veebruaris vahetustehinguga Dallasesse toodud Kyrie Irving piirdus täna 18 punktiga, tabades väljakult 15 viskest vaid viis.

Dallas hoiab läänekonverentsis 36 võidu ja 39 kaotusega 11. kohta, põhihooaja lõpuni jääb neil seitse mängu. Kohe Dallase ees on 36 võidu ja 38 kaotusega Oklahoma City Thunder, kes on viimastel nädalatel näidanud oluliselt paremat minekut.

NBA-s saavad otse play-off'i mõlema konverentsi kuus paremat, 7.-10. koha tiimid selgitavad omavahel kaks viimast play-off'i pääsejat. Isegi kui Dallas suudab tõusta kümnendaks, tuleb neil esmalt võõrsil alistada üheksanda koha võistkond ja seejärel taas võõrsil 7.-8. koha duelli kaotaja.