Seda võis kahtlemata oodata, et Keila meeskond tänu sõnakale peatreenerile Peep Pahvile Eesti-Läti liigale vürtsi lisab. Kuid reaalsus osutus veelgi tummisemaks, vürtsi lisati ka mängulises plaanis. Alistatute hulgas näiteks play-offi pääsenud meeskonnad Tartu Ülikool/Maks&Moorits ning Viimsi/Sportland.

Ehkki Keila hooaeg on olnud muljetavaldav, ei pääsenud ka nemad pikast mõõnaperioodist. Alates detsembri lõpust kuni veebruari teise nädalani mitte ühtegi võitu, üks valus kogemus teise järel. Sealhulgas kaks pea 50 punktilist allajäämist. Aga, nagu öeldakse, mis ei tapa, teeb tugevaks.

Lisaks spordile on sellel kõigel ka teistsugune, suurem mõõde. Vähemalt Keila inimeste jaoks. Kogukond saab näha omade heitlust nimekate vastastega, noored näevad iidoleid ja eeskujusid ning Keila meeskonna kodumängud toovad linna elevust, mida teistel eluvaldkondadel liiga palju pakkuda ei ole.

Kaasaelamise võimalust on korduvalt kogenud ka kauaaegne Keila linnapea Enno Fels, kelle sõnul on linn tugevalt meeskonna taga tänu korvpallikooli kauaaegsele ja edukale tegutsemisele. Hingega tegemine on jäänud silma ja äratanud usaldust.

Kas Keila on tulnud, et jääda, pidades silmas Eesti – Läti liiga või Eesti meistriliiga taset. Kunagine sähvatus Keila Puuviljaparadiisi näol kestis vaid kaks hooaega ja oligi kõik. Tänane esindusmeeskond on loodud hoopis teistsugusele vundamendile ning võiks seetõttu kesta oluliselt kauem.

Sõna saavad saates Peep Pahv, Üllar Kerde, Enno Fels, Tarmo Hein, Kristen Kasemets ja Matej Radunic. Head vaatamist!