Viimased kolm hooaega on kunagine juunioride maailmameistrivõistluste üheksas mees Aigro treeninud koos Soome A-koondisega. Kas koostöö jätkub ka pärast käesoleva hooaja lõppu Aigro ei tea. Seni on võetud aasta korraga ja järjekordne tõehetk saabub lähimate kuude jooksul.

Soome suusahüpped on teadupärast madalseisus ning kõrgesse mängu neil asja pole. Käeoleva hooaja MK-sarja üldarvestuses hoiab Antti Aalto koondise esinumbrina 36. kohta, Planica maailmameistrivõistlustel jäi tema parimaks tulemuseks normaalmäe 24. koht. Aigro suutis suurel mäel peaaegu sama, olles 25. Mõttekoht, kas Soomes ikkagi on arenguks kõige parem keskkond?

Palju on juttu käesoleva hooaja tegemistest.

Mis Lillehammeri MK-etapil hüppekombinesooniga ikkagi juhtus, 4-hüppemäe turneel esimest korda 30 parema hulgas, Lake Placidi MK-etapil katsetatud uudsest võistlusformaadist, mis võiks lähiaastatel leida tee tiitlivõistlustele.

Hüppekombinesoonide teemal peatume pisut pikemalt ja uurime, kui palju kombinesoon tulemuse osas ikkagi määrab? Millise rüüga on võimalik hüpata kaugele ja millisega mitte. Kui lopsakas on kombinesoonide kapp?

Head kuulamist! Ühtlasi tuletame meelde, et podcast „Suusajutud“ on kättesaadav Delfi Tasku, Soundcloudi, Spotify ja Apple Podcasti keskkonnast.

1x
00:00