Portugal asus juhtima 8. minutil, kui skoori tegi Joao Cancelo. 47. minutil suurendas kodumeeskonna edu Bernardo Silva. Edasi algas vanameister Cristiano Ronaldo show. Esmalt realiseeris ta 51. minutil penalti ning seejärel saatis 63. minutil võrku ka karistuslöögi.

Alates tänavusest talvest Saudi Araabias klubijalgpalli mängiv Ronaldo on nüüd Portugali koondise särgis väljakule jooksnud 197 korda. Tegemist on maailmarekordilise numbriga. Ühe mängu vähem on pidanud Kuveidi koondise praegune mängumees Bader Al-Mutawa.

Aastate jooksul on Ronaldo Portugali koondise eest löönud nüüd 120 väravat. Ka see number tähistab maailmarekordit. 2023. aastal olid need Ronaldo esimesteks väravateks Portugali koondises. Alates 2004. aastast on ta igal aastal löönud rahvusesinduse eest vähemalt ühe värava.

Üldises pingereas järgnevad Ronaldole Iraani legend Ali Daei 109 väravaga ning argentiinlane Lionel Messi 99 väravaga. Kui Messi koondisekarjäär on veel jätkumas, siis Daei oma lõppes 2006. aastal.

J-alagrupis sai võidurõõmu tunda veel ka Bosnia ja Hertsegoviina, kes alistas Islandi 3:0. Slovakkia ja Luksemburg tegid aga 0:0 viigi.

H-alagrupis alustas valiksarja võidukalt Taani, kes alistas koduväljakul Soome 3:1. Võitjate ridades lõi kolm väravat hiljuti 20-aastaseks saanud ründaja Rasmus Winther Höjlund. Taani koondises oli see talle kolmandaks kohtumiseks, löödud väravad olid aga esimesed. Igapäevaselt pallib Höjlund Itaalia tippklubis Atalanta, kelle eest ta on tänavu löönud kaheksa väravat.

H-alagrupis tundsid võidurõõmu veel Sloveenia ja Põhja-Iirimaa. Sloveenia alistas võõrsil Kasahstani 2:1. Põhja-Iirimaa oli võõrsil San Marinost üle 2:0.