Kostjuk kaotas Miami WTA 1000 turniiri teises ringis venelannale Anastassija Potapovale (WTA 26.) 1 : 6, 3 : 6 ning jättis agressorriigi esindajal võrgu ääres käe surumata. Kostjuki puhul pole see alates täiemahulise sõja puhkemisest Ukrainas eelmise aasta veebruaris sugugi esmakordne.

Pressikonverentsil avaldas Kostjuk, et tema kaasmaalane Lesia Tsurenko olla selle kuu alguses palunud WTA juhatuse jutule pääsemist seoses tema loobumisvõiduga Indian Wellsis matšis valgevenelanna Arina Sabalenkaga. Tsurenko palvele pole aga tänaseni vastatud.

„Jah, me tahtsime juhatusega kohtumist, aga pole seda saanud. Ei mingit vastus, mitte midagi, lihtsalt vaikus. Kui see vestlus kunagi toimub, siis võime sellest rääkida. Enne kohtumist, ma leian, ei ole väga hea mõte avaldada, millest me seal rääkida tahame,“ sõnas Kostjuk.

„On palju asju, millega ma WTA puhul nõus ei ole, aga tean, et see ei muuda midagi,“ ei ole ukrainlanna kohtumise eel, isegi kui see kunagi peaks toimuma, kuigi optimistlik.

Kostjuki viimase vastase Potapovaga on seotud veel üks skandaal. Nimelt sai ta WTA-lt ametliku noomituse, kuna kandis Indian Wellsi tenniseturniiril Moskva Spartaki jalgpallisärki. Kostjuki arvates käituti Potapovaga liiga leebelt.

„Ma saan sotsiaalmeedias ainult rohkem vihasõnumeid. Mida rohkem ma ütlen, seda rohkem ma seda saan. Ma ei tea. Hoiatus... Mida iganes! Sa annad talle hoiatuse, kuigi võiksid talle keelu panna... Ma ei tea. Ma ei oska seda kommenteerida, see on lihtsalt naljakas,“ ütles Kostjuk.

Jaga
Kommentaarid