Zilliacuse pressiteatest võib lugeda, et Briti kuulsaima vutiklubi väärtus on hetkel 3,9 miljardit dollarit (umbes 3,6 miljardit eurot), vahendab Helsingin Sanomat.

Soomlane tegi pakkumise investeerimisfirma XXI Century Capital alt, mida omab Zillacuse teine firma.

Zilliacus töötas end ärimaailmas tippu läbi Nokia. 25-aastaselt sai temast Nokia ülemaailmne kommunikatsioonidirektor. Selles ettevõttes töötas ta 1980.-1993. aastani, paiknedes enamasti Aasias.

Spordis on ta tegev olnud jalgpalliklubi HJK juhatuse esimehena ja hokiklubi Jokerit kaasomanikuna.

Zilliacus ütleb oma pressiteates, et tema arvates peaksid „kõik spordiklubid kuuluma lõpuks fännidele“.

„Praegune areng, mille järgi miljardärist šeigid ja oligarhid klubisid üle võtavad ja nendest oma mänguväljakud teevad, ei ole tervislik,“ kirjutas ta.

Soome ärimehe plaan on osta Manchester Unitedist pool ning jagada ülejäänud osalus ära klubi fännide vahel üle maailma, nii et iga fänn, kes selleks soovi avaldab, saab teha klubisse väikse investeeringu.

USA spordiärimehe Malcolm Glazeri perekond, kes on Manchester Unitedit omanud alates 2005. aastast, teatas ligi neli kuud tagasi, et klubi on jälle müügiks.

CNN kirjutas eile, et klubil on ainult kaks kinnitatud ostuhuvilist, kelleks on Briti miljardär Jim Ratcliffe ja Katari šeik Jassim Bin Hamad Al Thani.