Laupäevases hüppevoorus tegi Ilves väga hea hüppe ja startis 10 km suusasõidule liidrina. Ta lendas 129,5 meetri kaugusele ja kogus 148,2 punkti. Ta edestas enne suusadistantsi jaapanlast Ryota Yamamotot üheksa ja suurfavoriit Jarl Magnus Riiberit (Norra) 22 sekundiga.

„Täna olid keerulised olud. Võib-olla oli mul pisut õnne, aga tegin hea hüppe. Kiirus oli hea ja mäe allosas sain tuulelt abi. Tehniliselt oli see tänavuse hooaja üks paremaid hüppeid,“ rääkis Ilves pärast hüppevõistlust antud lühiintervjuus.

„Annan endast suusarajal parima. Jarl on mulle lähedal, ta tuleb kindlasti järgi. Pean alguses targalt käituma ja siis tuleb koos Jarliga tööd teha. Usun, et see on mu plaan,“ lisas ta.

10 km suusadistantsil püüdis Riiber Ilvese kinni teise 2,5-kilomeetrise ringi alguses. Seejärel sõideti kuni lõpuni koos nii head tempos, et teistel neile lähemale jõuda ei õnnestunud. Võitja saatus otsustati viimase kilomeetri alguses, kui pikalt Ilvese tuules sõitnud Riiber tegi otsustava vahespurdi. Finišijoonel edestas norralane Ilvest 1,7 sekundiga. Kolmanda koha teenis norralane Jens Luraas Oftebro (+0.55), kes lõi finišiheitluses soomlast Ilkka Herolat (+0.55,4).

Soome teenis ka viienda koha, mille võttis Eero Hirvonen (+1.00,4), esikuuiku lõpetas sakslane Manuel Faisst (+1.07,2).

„Olin meeldivalt üllatunud Kristjan Ilvese suusatamisest. Olin avaringi järel teda kätte saades väsinud ja ei tundnud, et saan talle eriti toeks olla. Tal oli hea kiirus. Ei tahtnud teist päeva järjest finišis kaotajaks jääda ja olen võidu üle õnnelik,“ sõnas võidumees Riiber finišis.

Tänane vägev võistlus tõstis Ilvese MK-sarja kokkuvõttes viiendale kohale. MK-sarja võidu kindlustas Johannes Lamparter, kes lõpetas täna alles 12. kohal. Lamparteril on 1349 punkti, järgnevad Oftebro (1233), Schmid (1197), Riiber (1023) ja Ilves (693).

Hüppevõistluse 15 paremat:

Tulemused.

Ilves on MK-sarjas karjääri jooksul tulnud neljal korral poodiumile. 2018. aastal sai ta Hakubas (Jaapan) teise koha, 2022. aasta jaanuaril võitles ta kaks järjestikust teist kohta välja Klingenthalis (Saksamaa). Ilvese tänavuse hooaja ainuke poodium tuli 11. veebruaril Schonachis (Saksamaa), kus ta saavutas kolmanda koha.

Lahti MK-etapi ülekannete ajakava:

Laupäev, 25. märts

12.50 Hüppevõistlus
16.20 10 km suusasõit

Pühapäev, 26. märts

10.50 Hüppevõistlus
15.20 10 km suusasõit