Arvestades 29. märtsil peetava Kalev/Cramo - Cholet mängu olulist, pole ühtegi põhjust, miks Tondiraba jäähall ei peaks rahvast pungil olema. Varem on Eesti klubi eurosarjas nelja parima sekka jõudnud vaid 2008. aastal, siis sai sellega hakkama Tartu Ülikool/Rock.

Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask ütles, et umbes 5500 pealtvaatajat mahutavasse Tondiraba jäähalli kolimine oli variant ka veerandfinaali eel, aga ajanappuse tõttu peeti kohtumine enam kui kolm korda väiksemas Kalevi spordihallis.

„Nüüd saame Tondiraba saaliga natuke rohkem harjuda,“ rääkis Kask. Jäähalli pannakse korvpallipõrand pühapäeva hommikul, pärastlõunal peaks kalevlased seal juba trenni tegema. Viimati mängis Kalev/Cramo Tondirabas eelmise kümnendi keskpaigas.

„Veerandfinaali eel oli ka see küsimus, kas me ajame saavutust taga või üritame piletituludega natuke oma eelarvet leevendada. Kui poolfinaali puhul sai selgeks, et Unibet Arenal on maadlejad ees ja mängu mastaap on suur, siis oli vaja saada suuremasse saali. Tahame, et mängu saaks kohapeal näha võimalikult palju huvilisi,“ selgitas Kask.

Poolfinaali piletimüügiga alustati esmaspäeva õhtul ja kolmapäevase seisuga on saali jäänud umbes 2500 vaba kohta.

Võrreldes Kalevi spordihalliga on Tondirabas mängu korraldamine kulukam, aga loodetav piletitulu korvaks selle selgelt. Kui poolfinaali kulutused sisse arvestada, on Kalev/Cramol sel hooajal eurosarja peale läinud 200 000 eurot, piletitulu on seni olnud aga vaid 50 000.

Isegi veerandfinaaliga, kus Kalevi spordihallis peetud kodumängul polnud ühtegi vaba ruutsentimeetrit, jäi klubi kokkuvõttes miinusesse, kui arvestada sisse ka Bambergi sõitmisele kulunud raha.

Kalev/Cramo - Bambergi veerandfinaali kodumäng.

„Me osanud hooaja alguses kõikide eurosarjaga kaasnevate kuludega arvestada. Alagrupiturniiri esimese osaga küll, aga tuletame meelde, et alustasime kvalifikatsioonist ja ei näinud nii kaugele, et mehed nii hästi mängivad ja nelja hulka jõuame,“ sõnas Kask ja lisas, et eeldatust kopsakamad olid näiteks kohtunike peale minevad kulud. Pealegi saavad FIBA Europe Cupi võistkonnad hooaja lõpus tagasi vaid marginaalse osa rahast.

Seetõttu on Kalev/Cramo eelarve praegu miinuses ning pingeline olukord võib mõjutada ka järgmise hooaja võistkonna komplekteerimist.

„Kui tahame järgmisel hooajal Euroopas midagi sarnast korrata, on hädavajalik, et saaksime nende mängudega piletimüügist mingitki tuge,“ lausus Kask. „Iga inimene, kes saalis käib, annab oma panuse, aga kui on ettevõtteid, kes näevad, et teeme ägedat asja, võiksid proovida ka ühendust võtta. Kõigini me kahjuks ise ei jõua.“

Sama võimas atmosfäär

Kuigi Tondirabas mängitakse saali nimele vastavalt jäähallis, ei tasu pealtvaatajatel külma karta. Platsile lähemal olevatel istekohtadel võib olla pisut kõhedam, aga mida kõrgemale minna, seda soojem peaks olema. Pealegi saab teiselt tasandilt platsil toimuvast hea ülevaate, istekohad pole liiga kaugel.

„Loodetavasti tuleb saali ka neid, kes igapäevaselt korvpalli vaatamas ei käi. Üritaks Tondirabas tekitada Kalevi spordihalli sarnase melu, see annab meestele väga palju juurde,“ kinnitas Kask.

Kalev/Cramo – Cholet mäng algab kolmapäeval, 29. märtsil kell 19.30. Kordusmäng on 5. aprillil Prantsusmaal. Finaali pääseb kahe matši kokkuvõttes rohkem punkte visanud võistkond.