Kanepi kaotas avasetis kohe oma esimese pallingugeimi ning jäi kiiresti 0:3 kaotusseisu. Üheksandas geimis suutis eestlanna tagasi murda ja vähendas vahe 4:5-le. Pärast oma servigeimi hoidmist oli seis viigis 5:5. Avasett läks lõpuks kiiresse lõppmängu ning kuigi Kanepi pääses seda 3:0 juhtima, võitis selle Giorgi 7:4. Esimene sett kestis tund ja 16 minutit.

Teise seti alustuseks kaotas 37-aastane Kanepi taas oma esimese servigeimi, ent suutis kaheksandas geimis tagasi murda. 6:5 eduseisul oli eestlannal Giorgi servil kasutada ka üks settpall, kuid itaallanna päästis. Ka teine sett läks kiiresse lõppmängu ning seekord Kanepi enam edu käest ei andnud ja teenis 7:4 võidu.

Otsustavas setis pääses Giorgi juba 5:0 juhtima, ent Kanepi tegi vapustava tagasituleku - vastas kahe murdega ja viigistas 5:5-le! Ka kolmanda seti saatuse otsustas kiire lõppmäng. Itallanna läks seal oma teed alates seisult 2:2 ning vormistas matšivõidu numbritega 7:4.

Kohtumine kestis kolm tundi ja 36 minutit. 31-aastane Giorgi lõi 11 ässa, tegi 14 topeltviga ning realiseeris kümnest murdevõimalusest neli. Kanepi sai kirja koguni 19 ässa, patustas seitsme topeltveaga ja suutis samuti kümnest murdevõimalusest realiseerida neli. Ülimalt tasavägise kohtumise üldpunktid jäid viiki 135:135.

Mängu tipphtked:

Giorgi läheb teises ringis vastamisi valgevenelanna Victoria Azarenkaga (WTA 16), kes oli avaringis vaba.

Turniiri kõrgeim paigutus on Poolat esindaval Iga Swiatekil (WTA 1) ja teist asetust omab Austraalia lahtiste tšempion Arõna Sabalenka (WTA 2). Naiste maailma edetabeli 30-st parimast jääb Miami turniirilt kõrvale ainult Simona Halep, kes andis oktoobri lõpus positiivse dopinguproovi.

Seljavigastusest taastuv Anett Kontaveit Miami Openil kaasa ei löö.