Esimese kahe võistluspäeva järel kõrges konkurentsis püsinud Tattarile sai saatuslikus viimane päev, kus ta tegi koguni 67 viset (esimesel ja teisel päeval vastavalt 61 ja 59) ning langes teiselt kohalt viiendaks-kuuendaks. Pühapäevase seeria PDGA reiting oli Tattaril 929, mis on tema madalaim näitaja alates 2021. aasta augustist.

Esimesel kahel päeval kõigest kolm karistusviset teeninud Tattar patustas pühapäeval sellega koguni viis korda. Turniiri peale ei suutnud eestlanna kordagi keerulisest seisust par´i päästa (kokku üheksast null). Kümne meetri raadiusest sooritatud viskeid tabas Tattar soliidselt (71%), aga sellest kaugemalt ei tabanud kordagi.

Ameeriklannast võitja Paige Pierce lennutas ketast 181 korda, Tattaril jäi poodiumist puudu kolm viset.

Sellega lõppes Tattari 2021. aasta juulis alanud uhke seeria. Ligi kahe aasta jooksul õnnestus eestlannal teenida USAs maailma tippkonkurentsis 22 järjestikust esikolmikukohta, mille seas oli ka 13 võitu.

„Lõppenud Open at Austin on minu jaoks seekordselt lõppenud. Kokkuvõttes tekitas see valusaid emotsioone ja tundeid, sest see tähistab minu pika poodiumiseeria lõppu. Arvestades, kui tugev on konkurents, pidi see ühel hetkel lõppema. ja ma ei tunne häbi viienda koha pärast,“ kirjutas Tattar enda Instagrami postituses.

Eriti jäi eestlannat painama viimane võistluspäev, kus ta valmistas endale kõiges negatiivse üllatuse. „Minu viimane voor oli halvima skooriga, mida ma 1,5 aasta jooksul mänginud olen. Ma ei tundnud ennast rajal ära ja olin justkui abitu,“ jagas discgolfar sotsiaalmeedias pettumust.

„Kuivõrd raskused pole mulle võõrad, siis tean, et iga väljakutsuv kogemus on võimalus õppida. See on üks põhjustest, miks ma suudan hinnata neid kordi, kui kõik läheb täpselt nii, nagu ma ette kujutan,“ lõpetas Tattar postituse positiivsel toonil.

Teise eestlasena võistlustules olnud Keiti Tätte saavutas 197 viskega 18. koha.