Naiste kvalifikatsiooni kiireim oli rootslanna Jonna Sundling. Ükski eestlanna paraku 30 parema hulka ei pääsenud. Meie parimana oli Kaidy Kaasiku 33. (+16,71). Edasipääsust jäi tal puudu natuke üle kolme sekundi. Keidy Kaasiku oli 39. (+18,33), Gerda Kivil 43. (+24,05) ja Aveli Uustalu 45. (+26,50).

Meeste kvalifikatsiooni kiireim oli prantslane Lucas Chanavat. Johannes Hösflot Kläbo kaotas teisena vaid 0,06 sekundiga. Eestlastest pääses veerandfinaali vaid meie tulevikulootus Karl Sebastian Dremljuga, kes oli tubli sõiduga 24. (+6,01). Marko Kilp oli 74 mehe hulgas 41. (+7,98), Henri Roos 42. (+8,14) ja Martin Himma 45. (+9,07).

Dremljuga: „Esimest korda sel hooajal sai eelsõiduga rahule jääda - väga mõnus tunne! Annan veerandfinaalis endast parima. Pole selliste meestega varem finaalis sõitnud. Midagi lihtsat pole, aga annan endast parima.“

Kas mingit taktikat siin rajal üldse annab välja mõelda? „Mingil määral kindlasti. Teine ring hakkab lugema. Esimesel ringil ei tohi liiga üle vajutada.“

Dremljuga tegi ka veerandfinaalis tubli sõidu ning sai neljanda koha, aga ei pääsenud poolfinaali. Tema ees lõpetasid Federico Pellegrino, Jules Chappaz ja Sindre Björnestad Skar. Kokkuvõttes tähendas see Dremljugale kodusel etapil 18. kohta.

„Tagantjärele võib alati mõelda, kus paremini oleks saanud,“ sõnas Dremljuga veerandfinaali järel. „Leian, et eelsõidu kohaparandus on igati hea tulemus, mida minu puhul maailma võistlustel pole varem juhtunud. Loodetavasti on see hea märk! Treeneritega arutasime, et ei tasu rumalaid liigutusi teha. Plaan oli end pundis hoida. Punt püsis õnneks koos ning teisel ringil sain käiku juurde panna.“

Sprindivõidud Norrasse

Naiste sprindi võitis Tallinna lauluväljakul norralanna Kristine Stavaas Skistad, kes tegi finaalis vägeva lõpuspurdi. Rootslanna Jonna Sundling kaotas 0,13 sekundiga, kolmas oli šveitslanna Nadine Fähndrich, kes kaotas juba 2,33 sekundiga.

Meeste sprindi võidu viis Norrasse Johannes Hösflot Kläbo, kes sai oma karjääri 65. MK-etapivõidu. Finaali teine prantslane Lucas Chanavat (+2,62) ja kolmas norralane Even Northug (+3,70).

Otseblogi: