Fulhami ja Iisraeli koondise ääremängija meenutab 2022. aasta 24. veebruari sündmusi, mil ta elas Donetski Šahtari mängijana Kiievis päeval, kui Venemaa alustas täiemahulist sissetungi Ukrainasse.

„Kõik olid paanikas, sest sõda oli alanud ja nad ei teadnud, mida teha,“ räägib 23-aastane Solomon BBC Sportile. „Ma teadsin, et pean minema, sest kõik läheb hullemaks.“

Solomon pakkis oma asjad kiiresti kohvritesse ja jõudis pärast 17 tundi kestnud stressirohket autoreisi lõpuks Poola piirile, kuid pidi seejärel enam kui 10 tundi õues külma käes ootama, enne kui ta „päästeti“ ja viidi tagasi koju Iisraeli.

„Söök ja vesi hakkasid otsa saama. Midagi polnud osta,“ lisab ta. „Mul õnnestus Iisraeli diplomaatide abiga piiri ületada. Kui nad poleks tulnud, ma ei tea, mis minuga juhtunuks. Eelmine aasta oli mu elu raskeim.“

Praegu Fulhamis leiba teeniv Solomon on viimastes kohtumistes olnud suurepärases hoos ning jala valgeks saanud koguni viies matšis kuuest. Järgmine võimalus selleks avaneb tal juba täna, kui FA Cupi veerandfinaalis kohtutakse Manchester Unitediga.