Viimati kuulus Mehhiko WRC-sarja 2020. aastal. Toonane etapp sai aga üha suuremaks puhkenud koroonapandeemia tõttu varajase lõpu.

Nüüd on maailma kiireimad rallimehed Mehhikos tagasi ning kodupublik naudib suurüritust täiega. Ralli avakatse, Guanuajuato linnakatse on atmosfääri poolest üks sarja kuulsamaid. Nagu tõdesid ka tippsõitjad pärast esimesi kiiruskatset nagu ühest suust: sellise publiku ees on fantastiline sõita.

Hooaja kolmanda etapi keskus asub Leoni linnas. Kui hommikul on rallipark veel võrdlemisi tühi, siis keskpäevaks juba rahvast täis. Pidu käib õhtuni välja.

Tegevust Leoni kesklinna lähistel jagub. Üle rallipargi leiab erinevaid söögi- ja joogiputkasid, lisaks on üles pandud kohad, kus saab autoroolis ralli arvutimängu mängida. Melu aitavad luua ka kontserdid ja erinevad tantsugrupid. Soovijad saavad osta nii Mehhiko kui ka WRC sarja kirjadega suveniire. Mõistagi meelitavad publikut eelkõige kohale maailma tippsõitjad ning nende võistlusautod. Kui võistlusmasinad parasjagu rallipargis on, ka meeskondade esised alad paksult rahvast täis.

Tasub meeles pidada, et Mehhikol endal rallimaailma tippu kuuluvat sõitjat pole. Sellele vaatamata on riigis rallisport suure au sees. „Mehhiklased on alati olnud võidusõidu usku,“ selgitas fenomeni Delfi ajakirjanikku sõidutanud taksojuht.

Mehhikosse on kohale reisinud ka meeldivalt palju Eesti fänne, keda võib igapäevaselt rallipargis kohata. Ka WRC+ eetris hakkab kiiruskatsete ääres üsna tiht silma just Eesti värvides lipud.

Vaata videost, missugune melu ühel rallipäeval Leoni keskuses käib!