Flora keskkaitsja Märten Kuusk tõdes, et peamine oli kolme punkti teenimine. „Aga tuli raskelt. Kalev ei andnud midagi kergelt ja tingimused olid keerulised, aga seda muidugi mõlemale,“ vihjas Ungari klubist Ujpest laenul olev Eesti koondislane Sportland Arenal valitsenud tuulistele oludele.

Mõlemad meeskonnad olid eelnevalt meistriliiga hooaja alguse ehk suurimad õnnestujad. Kalev röövis avavoorus viigipunkti Nõmme Kaljult ning kolmapäeval seljatasid nad 2:0 Harju JK Laagri. Floral oli ainsa tiimina tabelis kahe matši järel kaks võitu, sealjuures oli valitseva meistri väravate vahe 8:0.

Kolmanda vooru kohtumise alguses särasid väravavahid. Teisel minutil pääses 18-aastane Kalevi äär Ramol Sillamaa plehku kaitseliini taha, ent tema lähilöögi tõrjus Evert Grünvald jalaga. Veerandtunnil sai viielt meetrilt peaga löögile Flora ründaja Sten Reinkort, kuid tema soorituse tõi lati alt ära võõrustajate soomlasest kollkipper Oskari Forsman. Seejärel mäng mõnevõrra rahunes. Avapoolajal lõpus soovisid florakad esmalt Reinkorti ja peagi Konstantin Vassiljevi kukkumiste eest penaltit, ent vilemees Juri Frischer ega videokohtunikud nendega päri polnud ning tiimid läksid puhkama seisult 0:0.

Flora pani paremuse maksma

Kuuse sõnul tehti riietusruumis omad korrektuurid ning mehed adusid, et samamoodi jätkata ei saa. „Meeskond sai aru, oli kõvemat juttu [treenerite poolt] ja mängu oli vaja konkreetsust. Esimesel poolajal oli mäng ümmargune, vähe oli lööke ja tsenderdusi. Neid hakkas teisel poolajal tulema,“ sedastas ta kohtumise järel Soccerneti ülekandes.

Mõttepausi järel panidki Jürgen Henni hoolealused peale veelgi kõvema surve. Teise poolajal alguses sai Vassiljevi tsenderdusest löögile Sergei Zenjov, aga taas oli Forsman ülesannete kõrgusel. Poolaja keskel võttis soomlane ära ka Nikita Mihhailov kauglöögi. Kuid Kalev jõu vastu ei saanud ning florakate press kandis vilja 72. minutil. Taas oli olukorras keskmes 38-aastane Vassiljev, kes paremalt äärelt pani tsenderduse värava ette, kust selle viielt meetrilt lükkas ühe puutega võrku Rauno Alliku.

Kuusk kiitis matši järel ründajaid. „Kalev näitas ka eelmistes mängudes kvaliteeti, sest neile poldud väravaid löödud. Seda ka sõprusmängudes. Tubli ja töökas kaitse, kiitus meie ründajatele, et nad said selle lahti muugitud,“ lausus ta.

Kalev väsis

82. minutil sepistas Flora 217 pealtvaataja ees teise tabamuse. Kapten Vassiljevi 20 meetrilt peale keerutatud karistuslöök põrkas postist värava ette ning Martin Miller toksas palli tühja. Kolme minuti pärast pidanuks Flora lööma kolmanda, ent väravavahiga silmitsi pääsenud Reinkort ei suutnud Forsmani üle mängida. See jäigi kohtumise viimaseks silmapaistvaks sündmuseks ning Flora kirjutas tabelisse kolmanda võidu ja kolmanda nullimängu.

Kalevi 37-aastase ründaja Ats Purje sõnul tegi noor meeskond hea esituse. „Pikalt pidasime vastu ja saime kontrarünnakuid. Tabelitipulahing, et kes läheb koondisepausile esikohalt,“ rääkis väikese muigega Purje, kes tõsisemalt jätkates nentis, et Kalevi mängijatel polnud aukartust, aga Flora klass oli kõrgem. „Tahes tahtmata jätsime palju meetreid väljakule, eriti kaitseliin ja poolkaitse. Mul ees rünnakul oli kergem. Väsisime, sest Flora lükkas palli risti ja jooksutas. Kui palle tuleb järjest kasti, siis tahes tahtmata jääd millalgi hiljaks.“