Eestlasi ootasid ees probleemid juba päeva esimesel katsel. El Chocolate (29,07 km) esimesel läbimisel lakkas M-Spordi duo Ford Puma Rally1 masinal turbo töötamast.

Hoolduspausi ajal sai turboga seotud probleem lahendatud, kuid pärastlõunastel katsetel ei leidnud Tänak ja Järveoja endiselt soovitud kiirust, kaotades kolmel pikemal katsetel liidritele keskmiselt ligi poole minutiga. Nii lõpetasid nad reedese võistluspäeva 18. kohal. Kaotust liider Esapekka Lappile (Hyundai) on 14.05,0.

„Tuleb edasi võidelda ja pikemat plaani ka vaadata. Hooaeg on veel pikk ees ja iga punkt on arvel,“ sõnas kaardilugeja Järveoja reedese päeva kohta.

Tänak rääkis päeva lõpetuseks, et ühtegi katset ei õnnestunud probleemideta läbida. „Tundub, et ei leidnud kuidagi õiget klappi,“ lisas Järveoja.

Mõtteainet tiimil auto osas Mehhiko ralliks ja tulevikuks jagub. „Üritame juba täna midagi paremaks saada, aga eks seda näeme homme (kuidas õnnestub),“ lisas Järveoja.

Laupäeval on kavas üheksa kiiruskatset kogupikkusega 126,52 km. Ibarilla katse esimest läbimist alustatakse Eesti aja järgi kell 16.13.