Miami Openi turniiridirektor James Blake, endine maailma neljas reket üritas Tennisworldusa teatel teha kõik, mis tema võimuses, kuid Ameerika Ühendriigid serblasele riiki sisenemiseks eriluba ei väljastanud.

Djoković ei osalenud ka käimasoleval Indian Wellsi turniiril. Tagasi võistlusväljakule on teda oodata aprillis Monte Carlos.

Djoković on kuuekordne Miami Openi võitja, esimest korda võidutses ta Floridas 2007. aastal, viimane kord 2016. aastal. Peale seda on ta Miamis mänginud vaid kahel korral, langedes varakult konkurentsis nii 2018. kui ka 2019. aastal.

Djoković on tänavu võitnud Adelaide’i ja Australian Openi tiitlid, tõusnud tagasi maailma esireketi kohale ning viigistanud Rafael Nadaliga suure slämmi tiitlite arvestuse 22 peal.

Indian Wellsi ATP 1000 turniiril kohtuvad esimeses poolfinaalis hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 2.) ja itaallane Jannik Sinner (ATP 13.) ning teises Daniil Medvedev (ATP 6.) ja prantslane Frances Tiafoe (ATP 16.).

Naiste WTA 1000 turniiri poolfinaalpaarid moodustavad kreeklanna María Sákkari (WTA 7.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.) ning poolatar Iga Świątek (WTA 1.) ja Kasahstani esindav moskvalanna Jelena Rõbakina (WTA 10.).