Algselt oli naistel sel nädalavahetusel Holmenkollenis kavas kolm võistlust, kuid reedene sõit jäeti halbade ilmaolude tõttu ära. Nii võtsid õrnema soo esindajad laupäeval mõõtu 7,5 km sprindis ning pühapäeval on neil kavas ühisstart.

Emotsionaalne õhtu oli Herrmann-Wickil, kes tegi oma sportlaskarjääri eelviimase sõidu. 34-aastane sakslanna võttis alla kõik kümme märki ning finišis edestas ta napilt rootslannat Hanna Öbergi (0 eksimust tiirudes, kaotust võitjale 3,5 sekundit). „Olen väga õnnelik! Tegin siin laskesuusatajana oma esimesed MK-sarja sõidud. Alustasin murdmaasuusatamises sprinterina ning nüüd lõpetasin laskesuusatamises sprindi esikohaga,“ muljetas Hermann-Wick, kes jõudis 2014. aastal murdmaasuusatajana olümpial medalini. Hiljem vahetas ta ala, mis kujunes õigeks otsuseks, sest sakslannal on kodus laskesuusatajana kolm OM- ja üheksa MM-medalit.

„Emotsionaalne sõit. Süda peksis, aga suutsin keskenduda ja proovisin nautida. Rasketes oludes oli sõidu lõpuosa keeruline, aga tuli ära,“ lisas Herrmann-Wick ETV otseülekandes. Põnev heitlus käis ka kolmandale kohale, kus rootslanna Anna Magnusson (0; +33,1) edestas napilt prantslannat Chloe Chevalieri (0; +33,4). Viiendana lõpetas prantslanna Julia Simon (1; +39,3), kes ühtlasi kindlustas sellega MK-sarja üldkokkuvõtte esikoha.

Talihärm tegi vägeva suusasõidu

Parima eestlannana oli Johanna Talihärm 35. (2; +.38,8), sealjuures näitas ta suusarajal päeva paremuselt 18. aega. „Lasin endast välja viimased kaks hooaega, kus olid ainult kivid ja kännud ja okkad ja mis kõik veel. See hooaeg jäi lühikeseks. Täna polnud maagilist sõiduvormi, aga sain hingamisprobleemidele lahenduse. Kui saab hingata, siis saab suusatada. Sain näidata, milleks olen võimeline,“ rääkis 29-aastane Talihärm.

„35. koht pole midagi erilist, olen varem korduvalt saanud paremaid kohti. Aga see sõit… näitasin endale, et minus on sisu. Kui saan hingata, siis on kõik võimalik. Tahaksin tänada Eesti arste, kellega olen koos töötanud,“ jätkas Talihärm, kelle sõnul tekitasid ebaõnnestunud aastad talle nälga järgmisteks hooaegadeks.

Viimastel nädalatel ilusaid esitusi näidanud Tuuli Tomingas oli 37. (1; +1.40,0). „Täna oli väga kehv. Hooaja üks raskeim sõit. Kahju, ma ei tahtnud nii lõpetada,“ tõdes vesiste silmadega Tuuli Tomingas. „Väga kurb... tõesti oleksin tahtnud, et seis oleks okei, ja saaksin ideaalse hooaja lõpu. Olen pettunud.“

Susan Külm oli 70. (2; +2.38,1) ja Regina Ermits temast veel neli kohta kaugemal (3; +2.44,7). „Kahjuks jäi üles 1+1, sellega punktidele ei sõida,“ võttis Külm esituse kokku ja vaatas tulevikku. „Eesmärgid olid suuremad kui tulemused, aga hetkeseis on selline. Tuleb kõvemini trenni teha ja äkki järgmine aasta on parem.“