Kerr Kriisa ja Henri Veesaare ülikool Arizona (regiooni 2. asetus) jäi Sacramentos peetud mängus alla Princetonile (15. asetus) 55:59.

Enamiku kohtumisest üsna nigelalt mänginud Arizona läks kaheksa minutit enne lõppu 51:41 ette, aga seejärel lasti Princeton esmalt järgi ja viimasel minutil ka mööda. Viimase 4.45 jooksul ei visanud Arizona ühtegi punkti.

Eelmisel nädalal õlga nihestanud Kriisa mängis 36 minutit ning piirdus kolme punkti (kolmepunktivisked 7/1), ühe lauapalli, kahe korvisöödu ja nelja pallikaotusega. Kolm sekundit enne lõppu oli Kriisal võimalus mänguseis viigistada, aga tema kolmene ei tabanud.

Veesaar sai esimese poolaja lõpus platsile kolmeks minutiks, mille jooksul võttis kaks lauapalli.

„Pean esiteks Princetoni kiitma, neil oli kaitses suurepärane plaan,“ rääkis Kriisa pärast mängu portaalile Yahoo. „Ma ei ütleks, et see polnud meie päev. Olime 10 minutit enne lõppu 12 punktiga ees, me ei oleks tohtinud seda maha mängida. Lõpus ei saanud me häid viskeid ja ei tabanud. Nende visked läksid sisse. See on korvpall. Väga kurb on nii lõpetada. Ülikoolikorvpallis pole kunagi nii, et võistkond jääb samaks. Sellegipoolest on meil väga hea tiim ja olen Arizona korvpallivõistkonnas järgnevate aastate pärast elevil.“

Mängu tipphetked:

Carlos Jürgensi ülikool Oral Roberts (12. asetus) ei suutnud oma regioonis üllatada kuulsat Duke'i (5. asetus). Duke võitis esimese poolaja 40:23 ja kogu mängu 74:51.

27 minutit mänginud Jürgens tabas väljakult üheksast viskest vaid ühe. Ta viskas kaks punkti ja võttis kolm lauapalli.

NCAA naiste korvpalliturniir algab eestlannade jaoks laupäeval. Johanna Eliise Tederi ülikool Washington State (5. asetus) kohtub oma regiooni esimeses ringis laupäeval kell 20.30 Florida Gulf Coastiga (12. asetus). Anna Gret Asi ja Oklahoma State’i (8. asetus) esimene vastane on laupäeval kell 20 Miami ülikool (9. asetus).