„Kaotatud kaks punkti,“ võttis kohtumise Soccerneti ülekandes kokku Nõmme Kalju vasaku ääre eest vastutav Henri Järvelaid. „Tuleme iga meeskonna vastu kolme punkti järgi. Ütleme nii, et millegi taha pugeda pole. Lahtisest mängust pole me veel ise väravat löönud, peame juurde panema.“

Pärnul oli avavoorust all suurepärane tulemus, sest nad said FCI Levadialt kätte väravatega viigi. Sama tulemusega päädis Nõmme Kalju esimese ringi matš Tallinna Kaleviga. Sel hooajal klubi sajandat juubelit tähistav ja meistritiitlist unistav Kalju alustas kohtumist võõrsil maruliselt, sest Alex Matthias Tamme peast värava ette kukkunud palli suunas viiendal minutil õnnetult oma võrku Vapruse kaitsja Kevin Aloe. Mõne minuti pärast oli Kaljul võimalus lüüa teine, ent Henri Järvelaidi löögi võttis ära Ott Nõmm.

VAR võttis Kaljult värava

Kuid seejärel said pärnakad 310 pealtvaataja ees aina paremini mängu sisse ning pooltunni möödudes virutas Kristjan Kask palli heast kohast mööda. Esimese poolaja lõpus pidi veel paaris olukorras sekkuma Kalju väravavaht Henri Perk, kuid väravaid enne mõttepausi ei nähtud.

Teist poolaeg alustas Kalju taas näljaselt ning 53. minutil suskas Tamm väravaesiselt palli sisse. Ent olukorda sekkusid videokohtunikud, kes kutsusid vilemees Karl Koppeli ekraani ette ning kamba peale nägid nad tabamuse eel ründaja tehtud viga. Peagi jõudsid sihile hoopis võõrustajad. Kevin Aloe andis 72. minutil nurgalöögi karistusalasse, kus otsustavalt ründas palli Uku Kõrre.

Kohtumise lõpus läks lahtiseks ja skoorimiseks olid võimalused mõlemal meeskonnal, kuid rohkem tabamusi publik ei näinud. „Ma ei teagi... suure tõenäosusega üritame rünnakul liiga raskeid lahendusi. Kui oled vaba, siis võib lüüa, mitte ei pea kolmele mehele ära tegema,“ lisas 24-aastane Järvelaid.

Prins on pannud pärnakad mängima

Möödunud hooajal olid pärnakad meistriliigas üsna nutused ja nad lõpetasid aasta viimasel kohal. Sellest hooajast tiimi juhendava Igor Prinsi käe all nad kahes mängus näpistanud punkte nii Levadialt kui Kaljult. Aloe tõdes, et pärnakate loodud võimaluste põhjal võinuks sellest mängust võtta ka kolm silma. „Aga mul on hea meel, et lõime ühe ja saime viigipunkti,“ rääkis 27-aastane Vapruse mängija.

„Treeneri sõnum oli kahe poolaja vahel, et jätkame samamoodi edasi. Meil oli esimesel poolajal võimalusi ning ta ütles, et neid tekib veel. Poisid olid hingestatud ja väärisid seda väravat,“ lisas Aloe.

Meistriliigas on kõik klubid peale Tammeka mänginud vähemalt kaks kohtumist. Täiseduga jätkab liigas ainsana Flora, kes alistas avavoorus 4:0 Harju JK Laagri ning teisipäeval 5:0 Narva Transi.