Laskesuusatajad tõmbavad sellele hooajale joone alla Norras. Laupäevase jälituse ja pühapäevase ühisstardi soojenduseks võtsid mehed mõõtu sprindis. Võimu näitas taaskord tänavuse talve valitseja Johannes Thingnes Bö. Kuigi 29-aastane norralane jättis üles ühe märgi, siis finišis edestas ta järgnevaid enam kui 20 sekundiga.

Eelmise Östersundi etapi koroonasse nakatumise tõttu vahele jätnud Bö oli esitusega kõigiti rahul. „Enesetunne oli hea, suusad olid kiired ja suutsin sõitmist nautida. Üldiselt hea võistlus,“ võttis MK-sarja üldliider ja tänavuselt MM-ilt seitse medalit koju viinud Bö ETV2 otseülekandes õhtu kokku.

Bö sõnul koroona talle suuri muresid ei valmistanud. „Toona oli peale jälitust väike palavik, aga järgmisel hommikul olid asjad juba hästi. Ei põdenud kuigi raskelt. Naudin nüüd ühe aegade parima hooaja lõppu,“ lisas ta.

Teise koha võttis rootslane Martin Ponsiluoma (0 eksimust tiirudes; kaotust võitjale 23,9 sekundit) ja kolmanda sakslane Benedkit Doll (0, +28,9). Vägeva esituse tegi neljandana lõpetanud 34-aastane lätlane Andrejs Rastorgujevs (1; +46,5), kes edestas võitja kaasmaalast Sturla Holm Lägreidi (0; +48,0) ja sakslast Johannes Kühni (0; +55,9). Rastorgujevsi edule sillutas tee tõik, et ta oli suusarajal Bö ja Dolli järel kiiruselt kolmas ees.

Siimer tegi elu parima esituse

Karjääri parima esituse tegi 23-aastane Kristo Siimer, kes enne tänast oli parimal juhul MK-sarjas lõpetanud 47. mehena. Holmenkollenis jättis Siimer üles ühe märgi, kaotust Böle kogunes 2.17,5 ja see andis 42. koha. „Pärast Covidi põdemist pole lihas järgi jõudnud ja kannatasin, aga hingamise poolest oli kerge sõita. Raske öelda, kas see Oslo rada sobib mulle. Kokkuvõttes oli päris hea,“ rääkis 40. ehk punktikohast natuke enam kui tosina sekundi kaugusele jäänud eestlane.

Koroonasse haigestumise järel sai Siimer eelmisel nädalal viieks päevaks koju. „Ma ei teinud midagi - jooksin korra ja käisin suusarajal, mis andis natuke värskust. Natuke maksin [täna] suusarajal lõivu, aga kompotina oli asi hea. Ütlesin endale, et kui tulen [kahest tiirust] ühe eksimusega läbi, siis on see selle hooaja laskmist vaadates väga hea,“ tõdes Siimer, et ta püstitas ühe endale pandud eesmärgi.

Ülejäänud eestlased jäävad jälitussõidust eemale, sest Tuudor Palm oli 73. (0; +3.03,7), Robert Heldna 79. (1; +3.11,7) ja püstitiirus lausa neli märki üles jätnud Raido Ränkel 85. (5; +3.24,8). Tänavu ainsa maarjamaalasena sprindis punktidele jõudnud Rene Zahkna haigestumise tõttu Norrasse ei sõitnud.