Potapovat nähti Spartaki särgis enne teise ringi matši ameeriklanna Jessica Pegulaga, mille ta 6 : 3, 4 : 6, 5 : 7 kaotas. Muu hulgas nägi selles särgis toetust Venemaa agressioonile Ukrainas ka poolatarist maailma esireket Iga Swiatek.

Kui 21-aastaselt Potapovalt peale matši särgi kohta küsiti, vastas ta, et on toetanud Spartakit alates 13. eluaastast ega näe selles mingit provokatsiooni.

„Mis puudutab Venemaa jalgpallitiimi särki, siis WTA on mängijat ametlikult hoiatanud, et tema tegu polnud aktsepteeritav ega sobilik,“ vahendab Reuters WTA avaldust. „Me ei oota, et see tulevikus korduks.“

Potapova Instagrami lehel on teda selles särgis näha veebruaris Dubais:

Ukraina tennisist Lesia Tsurenko andis sel nädalal Indian Wellsis oma kolmanda ringi matšis valgevenelanna Arina Sabalenka vastu loobumisvõidu, öeldes hiljem, et teda tabas paanikahoog, mille tingis tema vestlus WTA bossi Steve Simoniga Venemaa invasiooni teemal.

Venemaa ja Valgevene tennisistid on hoolimata Ukraina sõjast turniiridel edasi mänginud neutraalsete sportlastena. 2022. aastal ei lasknud neid oma riiki Suurbritannia, karistuseks selle eest ei jaganud WTA ja ATP (meeste tennise organisatsioon) Wimbledoni suure slämmi turniiril edetabelipunkte. Tänavu on aga Suurbritannia sunnitud juba agressorriikide mängijaid riiki lubama.

Vene ja Valgevene tennisistid ei olnud oodatud ka mullu sügiselt toimunud Tallinna WTA 250 turniirile ning neid ei lasta ka teistele Eestis toimuvatele rahvusvahelistele võistlustele.

Jaga
Kommentaarid