NBA klubidel oli ja on mõistagi väga hea arusaam USA üliõpilasliigas ja NBA tütarliigas G-liigas toimuvast, ent muu maailma osas on üha enam kasvanud vajadus infot ja konteksti juurde saada. USA-s ülikoolikorvpalli mänginud Matkevicius on Boston Celticsiga seotud 2014. aastast ja teab skautimisest iga detaili.

Mängijaid, kes leedulase nimekirjadesse mahuvad on jooksvalt umbes 70-80. Tema otsesel soovitusel jõudis näiteks NBA-sse sakslane Daniel Theis.

Jäi silma Saksamaa liigast, tundus olevat väga sobilik tüpaaž rollimängijaks. Tal ei olnud vaja palli, et oma rolli täita. Boston sõlmis sakslasega lepingu 2017. aastal, praegu mängib Theis Indiana Pacersis.

Alaliselt Saksamaal elav Matkevicius kuulub ka Leedu meeste korvpallikoondise abipersonali hulka ja me ei saa jätta puudutamata Leedu korvpalli. Mis on see võluvits, et Leedust sirgub tippmängijaid kamalute kaupa ning NBA väljakutele jõudnud mehi on aastatega kogunenud tervelt 15. Samal ajal kui meie ootame teist sähvatust juba enam kui 25 aastat. Head vaatamist!