Veebruaris peetud Rootsi etapil läks Hyundai plaan untsu. Võistkond palus teisel kohal olnud Craig Breenil enne viimast katset võtta kümnesekundilise karistuse, et Neuville'iga positsioonid vahetada. Neuville tegi punktikatsel aga sõiduvea ja jäi lõpuks ikkagi kolmandaks.

Mehhikos täidab Breeni asemel Hyundai kolmanda sõitja rolli Dani Sordo ja tema puhul pole küsimustki - kui on vaja, laseb ta Neuville'i mööda. Mida teha aga Lappiga, kes justkui võitleks MM-tiitli eest, aga reaalsuses ilmselt mitte? Enne Mehhiko rallit on Neuville üldarvestuses 32 punktiga kolmas ja Lappi 15 punktiga seitsmes.

„Ma ei välista, et palun Esapekkal Thierry heaks koha loovutada, aga tagajärg peaks tema jaoks aktsepteeritav olema. Kolmanda sõitjaga on asi lihtsam, sest ta osale MM-tiitli heitluses. Esapekka puhul oleks see raske otsus, sest kui vaatan tiitliheitlust, on seis tema jaoks üsna tihe,“ rääkis Abiteboul portaalile DirtFish.

Neuville läheb Mehhikos esimesel päeval rajale kolmandana, Lappi ja Sordo stardipositsioonid on soodsamad: vastavalt kuues ja üheksas.

Neuville ütles, et tema Mehhikos Lappilt teeneid ei oota. „Rootsis tekkis meil Craigiga see variant, aga Lappiga oleks olnud teine lugu. Hooaeg on veel nii varajases faasis. Eelkõige pean keskenduma enda sõidule. Reede on minu võiduvõimaluste jaoks otsustav päev,“ lausus ta.

Mida arvas asjast Lappi? „Lõpuks on boss see, kes ütleb. Tema käsku tuleb täita,“ vastas soomlane tagasihoidlikult.

Mehhiko ralli algab Eesti aja järgi ööl vastu reedet kell 4.05 kahe publikukatsega. Neljapäeva õhtul kell 18 on kavas testikatse. Jälgi Delfi otseblogi SIIT.