Nimelt saatis Rootsi koondise peatreener Janne Andersson kutse eelseisvateks EM-valikmängudeks Belgia ja Aserbaidžaaniga ka Ibrahimovicile, kes esindas viimati rahvusmeeskonda eelmise aasta kevadel.

Pärast seda krooniti Ibrahimovic AC Milani särgis Itaalia meistriks, kuid suvel tuli käia põlveoperatsioonil, mis jättis ta kaheksaks kuuks väljakult eemale.

Veebruaris naases rootslane aga treeningutele ning viimases kolmes kohtumises on peatreener Stefano Pioli usaldanud ta kokku 68 minutiks platsile.

Andersoni jaoks oli selle aja jooksul näidatu piisav, et Ibrahimovic koondisesse ennistada. „Oleme Zlataniga tema vigastuse ajal pidevalt kontaktis olnud. Nüüd ta tunneb ennast lõpuks piisavalt hästi, et meid ka väljakul aidata. Tema iseloomuomadused ja kogemused annavad meeskonnale palju juurde. Ta on unikaalne,“ rääkis Anderson.

Ibrahimovic naases AC Milani 2020. aasta jaanuaris. Lõppenud hooajal aitas ta Milani esmakordselt 11 aasta järel Itaalia meistriks. Rootslase enda panuseks jäi kõrgliigas 23 mängu ja kaheksa väravat.

AC Milani ründetuus on aastate jooksul Rootsi koondist esindanud 121 korda ning löönud selle ajaga 62 väravat.