Sakslaste RTLi teatel on 46-aastase venemaalase Kostomarovi seisund nii palju paranenud, et arstid said ta koomast välja tuua.

Olümpiavõitja on pärast koomast ärkamist saanud suhelda ka oma abikaasa Oksana Domninaga. Endise tippsportlase seisund on aga endiselt raske, sest tema immuunsüsteem on väga nõrk.

Ajaleht Izvestija kirjutas eile oma allikale viidates, et Kostomarov vajab uut amputatsiooni, kuid tema keha pole veel operatsiooniks valmis.

Kostomarovi raske haigus sai alguse koroonaviirusest, millele järgnes kopsupõletik. Kostomarov viidi jaanuari keskel Moskva haiglasse. Seal tekkisid tal vereringehäired, mis põhjustasid gangreeni. Olukord oli nii tõsine, et arstid pidid Kostomarovi elu päästmiseks amputeerima esmalt ta jalalabad ja seejärel ka käelabad.

Pärast seda tekkis Kostomarovil ajuverejooks, ajuturse ja meningiit ning ta sai kaks insulti. Seejärel viidi ta koomasse.

Varem on Saksamaa meedias spekuleeritud, et Kostomarovi elu pole enam võimalik päästa. „Amputatsioon oli lõpu algus. Tal oli probleeme kogu kehas. Kahjuks seisab nüüd ees loomulik protsess. Keha sureb vähehaaval,“ ütles üks Kostomarovit ravinud arstidest märtsi alguses Bildile.

Kostomarov tuli 2006. aastal Torinos jäätantsus koos Tatjana Navkaga olümpiavõitjaks. Lisaks võitsid nad MM-kulla nii 2004. kui ka 2005. aastal ning EM-tiitli 2004., 2005. ja 2006. aastal.

Jaga
Kommentaarid