37-aastane Kanepi esindas Eesti koondist Fed Cupil viimati 2015. aasta aprillis, kui toona alistati koos Kontaveitiga Sloveenia 2:0. Sellega kindlustas Eesti pääsu Euro-Aafrika tsooni esiliigasse, kus püsiti kuni eelmise aastani. Kontaveit pole koondise vormi selga tõmmanud alates 2020. aastast.

See, kas mõlemad Portugalis Eesti naiskonda aidata saavad, pole aga veel täiesti kindel, sest hetkel maadleb Kontaveit seljavigastusega, mis on teda väljakult eemal hoidnud alates 8. veebruarist ning Kanepi kaasalöömine sõltub Delfile teadaolevalt tema USA turniiride edukusest (pärast järgmise nädala Miami tippturniiri osaleb Kanepi veel Charlestoni turniiril, mis algab 3. aprillil).

Lisaks Kontaveitile ja Kanepile kuuluvad Eesti koondise nimekirja ka Elena Malõgina (WTA 367.), Maileen Nuudi (WTA 577.) ja Ingrid Neel (WTA 1300.), kes hoiab paarismängu edetabelis kõrget 85. kohta.

Eestile pakuvad konkurentsi Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Kreeka, Iirimaa, Iisrael, Kosovo, Leedu, Malta, Lõuna-Aafrika vabariik ning võõrustaja Portugal, kes loositakse päev enne turniiri algust kolme alagruppi. Nendest koondistest kaks paremat pääsevad esiliigasse ning kaks viimast kukuvad II gruppi.

Üles antud naiskondadest leiab peale Kanepi ja Kontaveiti veel ainult ühe maailma kahesaja parema hulka kuuluva tennisisti, kelleks on seitsmendat kohta hoidev kreeklanna Maria Sakkari. Silma tasub peal hoida ka 23-aastasel Lina Glushkol (WTA 245.), kes esindab Iisraeli.