Astur astub laupäeval vastu portugallasele Adilson Semedole. Vanuse poolest on mehed sarnased, mõlemad 25-aastased ning kaalgi on täpselt sama – 77 kg. Astur on 190 cm pikk, portugallane 182. Asturi profikontol on 24 võitu ja 9 kaotust, Semedol 9 võitu ja 7 kaotust. Astur on The League’iks valmistunud juba jaanuarist. Eestis treenib ta enda sõnul Eesti parimate treenerite käe all: Mairo Astur ja Aleksei Kurdin ning Eesti parim jõutreener Kaido Leesmann.

Et mitte jätta midagi juhuse hooleks, valmistus ta ka Hollandis treeninglaagris, kus on käinud juba aastaid, et olla ringis supervormis. Astur märgib, et sealsetel treeneritel on suured teadmised ning kohal on arvukalt sportlasi, kellega harjutada: „Konkurents on see, mis viib edasi ja seda on mul vaja!“

Ta on veendunud, et hea treener toodab ka head sportlast. „Koostöö peab põhinema heal usaldusel ja tagasisidel. Treener peab mõistma sportlast ja sportlane treenerit. Eks egod ikka põrkavad kokku, aga lõppude lõpuks laheneb asi alati, kuna nii treener kui sportlane teevad seda armastusest spordi vastu,“ arvab ta. Hollandist tagasi tuli Maikel küll väsinuna, kuid enesekindlana ja ta teab, et ta on ettevalmistuseks andnud endast kõik.

Parim ettevalmistus on see, kui oled endast kõik andnud

Astur on öelnud, et raske trenn on tema jaoks ühtlasi mentaalne ettevalmistus. „Arvan, et kõige parem mentaalne ettevalmistus on see, kui sa tead, et oled endast ettevalmistusel kõik andnud ning teinud piisavalt sparre tugevate partneritega. Siis on teada, et oled andnud endast kõik ja ei saagi rohkem midagi teha,“ usub ta.

Ringi astumine on tema arvates asendamatu tunne. Enim köidab teda poksi juures adrenaliin, närv ja hirm.

Maikel Astur (vasakul) 2019. aastal Yakuza Fight võitlusõhtul.

Oma suurimaks relvaks peab Astur kodupublikut, aga kodumaal on veelgi eeliseid. Kuna ta on viimasel ajal võistelnud ainult välismaal, on ta toitunud enne matše tavalistest hotelli hommikusöökidest. Kuna nüüd võistleb ta Eestis, saab ta üle pika aja süüa klassikalisi asju, mida ta sööb iga päev ettevalmistuseks.

Asturit kannustab võistlema soov olla parim. Paratamatult tuleb ette ka kaotusi. Ta nendib, et kaotused on valusad, kuid need on spordi ja elu osa. „Kaotus ringis ei olegi nii valus kui kaotus elus,“ nendib ta. Siiski arvab ta, et ütlus, et ühest kaotusest õpib rohkem kui kümnest võidust, vastab tõele ainult siis, kui sellest midagi õppida suudetakse. Seega ta analüüsib oma kaotusi ja annab endast kõik, et järgmine kord teha vigade parandus.

2019. aasta The League’il kaotas Astur Hollandi võitjale Chico Kwasile, ent näitas, et on väärikas kaotaja. Astur kommenteeris oma matši Facebookis: „Pidin The League võitlusspordi üritusel kahjuks kaotust tunnistama. Tänan oma vastast Chico Kwasit hea lahingu eest. Suured tänud publikule meeletu kaasaelamise eest! Olete vapustavad!“

Maikel Astur (paremal) ja Chico Kwasi pärast 2019. aasta The League'i kohtumist.