Tenniseliit tegi aasta alguses pingutusi rahalise toetuse saamiseks, kuid riigilt rahastuse kohta õigeaegselt positiivset otsust ei saadud. Nüüd kirjutab tenniseliit oma pressiteates, et sellisel tasemel rahvusvahelist turniiri ei ole võimalik Eestis korraldada ilma riigi olulise toetuseta.

„WTA poolt oli pakkumises kolmeaastane leping, aga praeguses olukorras on väga keeruline leida sponsoreid, kes nii pika perspektiiviga toetust jagaksid ning seda ilma riigipoolse panuse kindluseta. Takistuseks on ka aspekt, et WTA nõue on turniiridele lubada võistlema Venemaa ja Valgevene sportlased, mis aga ei sobi kokku meie põhimõtetega,“ sõnas Eesti tennise liidu peasekretär Allar Hint.

„Kahju muidugi. Eelmisel aastal panustati korraldusse päris palju ja WTA poolt saadi positiivne hinnang, mis esmakorraldajate puhul on haruldane. Samas on ka väike kergendus, sest raske oleks paremini teha. Rahvas tuleb saali eelkõige Anetti ja Kaiat vaatama. Septembris olid mõlemad tippvormis ning tänu neile saime neljal päeval täismaja. Meie esireketid vastamisi poolfinaalis – seda annab järele teha. WTA turniiri korraldamisest jääb väga hea mälestus,“ lõpetas Hint positiivsel toonil.

„Kui Eesti riik peab tulevikus oluliseks WTA turniiri taas Eestis korraldamist ning on valmis andma korraldamiseks olulise rahalise toetuse, nagu vajavad ka teised sarnase mastaabiga spordivõistlused, millelt saab riik tulu tagasi ennekõike riigi tuntuse suurenemise rahvusvaheliste teleülekannete kaudu, on Eesti tennise liit valmis taas võistluste Eestis korraldamist kaaluma,“ lisas Hint. „Käesoleva aasta rong on läinud.“

2022. aastal nägi Eesti tennisepublik Tallinnas paljusid maailma tippmängijaid. Tallinn Openi WTA 250 turniiri võitis toona seitsmendana asetatud Barbora Krejčíková, kes alistas finaalis kõrgeima paigutusega Anett Kontaveiti 6 : 2, 6 : 3.