Hooaja avavõistluse Monte Carlos võitis Toyota sõitja Sebastien Ogier, veebruaris sai M-Sport pärast enam kui aastast pausi esikoha, kui Ott Tänak oli kiireim Rootsi talverallil.

Mehhiko kõvad kruusateed peaks Hyundaile sobima. Mullu saadi Sardiinias esikoht ja Kreekas võeti lausa kolmikvõit.

„Nüüd on meil pärast asfaldirallit ja lumerallit ees selle hooaja esimene sõit kruusal. Kruusateedel esines meie meeskond eelmisel hooajal suurepäraselt. Loomulikult on meie eesmärk ka sel aastal samamoodi jätkata,“ kommenteerib Hyundai boss Cyril Abiteboul.

Ta jätkas: „Kõigil meie ekipaažidel on Mehhiko ralli kogemus ja nad teavad, mida tähendab suur kõrgus ja kuumus nii autole kui ka meeskonnale.“

Abiteboul nõustub oma meeskonna esinumbri Thierry Neuville'iga, kes peab Mehhikos väga oluliseks hübriidüksuse töökindlust.

„Sõidame esimest korda sellistes tingimustes hübriidseadmega. Kui saame õiged kohandused valitud, saame teiste ees konkurentsieelise. Nii sõitjad kui ka mina tunneme end kindlalt, nii et ma ei näe põhjust, miks me ei võiks hooaja avavõitu võtta,“ on Abiteboul optimistlik.

Mehhiko ralli algab meie aja järgi reede varahommikul kahe kiiruskatsega. Etapi jooksul sõidetakse kokku 23 katset, mille kogupikkuseks on 315 kilomeetrit.