Norralane Casper Ruud on üks uue generatsiooni andekamaid noormängijaid, kes on iga aastaga pürginud maailma tipule aina lähemale. Maailma edetabelis neljandal kohal oleva Ruudi möödunud hooaeg kujunes konkurentsitult karjääri edukaimaks, mille käigus mängis ta nii Prantsusmaa lahtiste kui ka US Openi finaalis.

Tänavune aasta pole läinud Ruudil soovitult. Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel pidi ta reketid pakkima juba teises ringis ja järgnenud turniiride peale on ta võtnud ainult kaks võitu. Järjekordse mõru pilli neelas ta alla Indian Wellsis toimuval Masters 1000 sarja turniiril, kus tunnistas vastase paremust kolmandas ringis.

„Olen veebruaris võtnud paar nädalat rahulikumalt, et keha saaks puhkust. Loodan, et praegusest alates liigub kõik ülesmäge,“ sõnas Ruud Acapulco ATP turniiri eel, kus tal suurt edu saavutada ei õnnestunud.

24-aastase noormängija mure võib olla selles, et tänavusele hooajale ei tulnud ta traditsioonilise ettevalmistuse pealt, vaid mängis näidisturniire üle terve maailma. Ta lubas endale vaid lühikese puhkuse Maldiividel, pärast mida osales Abu Dhabis järjekordsel sõuturniiril, kuhu oli üles antud ka meie naiste esireket Anett Kontaveit.

„Ma lootsin kasutada Austraalia lahtiste eelset perioodi ja turniire selleks, et hooajaks valmis olla, kuid seda aega jäi kahtlemata väheks. Mina ja mu meeskond uurime ja kaalume tõsiselt seda, kuidas järgmistel aastatel hooajavälisel ajal treenida ja mida oleks vaja muuta,“ lausus Ruud pärast Austraalia lahtiste teise ringi kaotust.

Järgmisel nädalal seisab Norra esireketil ees järjekordne katsumus, kui tal tuleb kaitsta eelmisel aastal Miami Openil finaalipääsuga teenitud punkte. Vastasel juhul tema vähikäik ATP edetabelis aina jätkub.