Kohtumist teravalt alustanud Barcelona ei viinud avapoolajal mitmeid võimalusi ellu ja sihile jõuti alles esimese vaatuse viimastel minutitel, kui Kataloonia klubi viis juhtima Raphina täpne pealelöök.

Teisel poolajal jõulisemaks pooleks olnud Bilbao suutis korralikuma surve Barcelonale peale panna alles kohtumise lõpuminutitel, kuid Ter Stegeni paraadtõrjed ja VAR-iga ära võetud värav ei olnud piisavad, et tabeliliidritelt punkte napsata.

Katalaanide klubi sipleb järjekordsete süüdistuste küüsis, kuna neile heidetakse ette kohtukomitee esimehele suurte summade maksmist. Situatsiooni ilmestasid suurepäraselt kohtumise avaminutid, kui koduvõistkonna fännid loopisid platsile rahatähtede imitatsioone, millele oli kirjutatud „maffia“, vihjates sellega korruptsioonile.

Väljakul probleemidel ennast heidutada ei lastud ning tabelisse teeniti selle hooaja 22. võit. Tulemusega kasvatati edu teisel kohal paikneva Real Madridiga taas üheksale punktile. Meistritiitli saatus võib suures pildis selgeks saada juba sellel nädalal, kui pühapäeval toimuvas aasta teises El Clasicos mängivad FC Barcelona ja Real Madrid omavahel.

Tabeliseis: