Pariisi puhkekülas toimunud 24. Tamsalu-Neeruti maratoni võidu haaras endale Kalev Ermits (Areal Team) ajaga 2.00,48. Oleksandr Lisogor kaotas endisele laskesuusakoondislasele kümne sekundiga ja kolmandana lõpetanud Gert Jõeäär (Veloplus) jõudsid kohale seitsme minuti pärast.

„Raskelt tulnud võit, kõva tööpäev oli ikka, aga olen rahul. Täna oli väga hea tase kohal ning kohe alguses läks korralik andmine peale,“ sõnas Ermits, kes tuli ka Estoloppeti sarja selle hooaja üldvõitjaks. „Tegin kõik kuus etappi kenasti kaasa, isegi klassikalised sõidud, mis olid mulle kohati päris rasked. Aga väga vahva oli, nägi uusi Eesti kohti ja väga lahedaid erinevaid sõite oli nii lumesajus kui ka päikese käes nagu täna, väga vinge hooaeg on olnud.“

Naistest ületas esimesena finišijoone Tatjana Mannima (Suusasemud I), kes sai ajaks 02.13,27. Teisena liugles üle lõpujoone talle ligi seitse minutit kaotanud Merilin Jürisaar (Team Nordic Jobs Worldwide) ja kolmandana ligi 20 minutit võitjale kaotanud Eva-Maris Saar (Kf Suusaklubi). „Ilm oli tõesti väga hea. Teise-kolmanda ringi peal läks rada ikka natuke pehmemaks, aga suusaolud olid kõigile ju samasugused,“ lausus Mannima.

24. Tamsalu-Neeruti suusamaratoni peakorraldaja Vahur Leemets oli rahul, et talveilm Eestisse naasis. „Saime täna mõnusalt päikselise suusailma ning kui veebruaris pidime oma maratoni lumepuuduse tõttu edasi lükkama, siis täna oli lund kenasti. Rahulolu peegeldus ka suusatajate nägudelt,“ rõõmustas Leemets.

Estoloppeti sarja peakorraldaja Aare Eiche sõnul võib tänavusega hooajaga igati rahule jääda. „Taas kord sai korraldatud üks edukas hooaeg ning oleme rõõmsad, et saime maratonidega suusasõpradele rõõmu ja väljakutseid pakkuda. Suured tänud kõikide etappide peakorraldajatele, korraldusmeeskondadele, vabatahtlikele, sponsoritele ning kõigile, kes olid meile maratonide korraldamisel toeks ja abiks,“ tänas Eiche.