„Oleksime pidanud rohkem sisse viskama. Esimesel poolajal eksisime kümme korda 100% olukordades. Nii ei see mänge võita! Alustasime hästi, aga siis tegid vastased mängu ära,“ võttis ETV2 otseülekandes pühapäevase kohtumise kokku Mait Patrail.

Neljapäeval alistasid eestlased Kalevi spordihallis Iisraeli 30 : 28. Ka Tel Avivis alustasid paremini külalised, kes kahe minuti ja kümne sekundiga teenisid kiire 3 : 0 algedu. Kuid järgmised kuraditosin minutit olid eestlastele üsna mustad, sest hoolimata väljamängitud viskekohtadest ei suutnud nad vastaste väravavahti üle mängida ning nii leiti end peagi 4 : 9 kaotusseisust.

Möödavisked lõhkusid mängurütmi

Esimese poolaja teises pooles said eestlased kolm väravat visanud Mihkel Lõpu ja Henri Sillaste eestvedamisel jalad alla ning pikemale mõttepausile mindi seisult 13 : 15. „Sisse tuleb visata lihtsatest kohtadest,“ selgitas kahe poolajal vahel peamist murekohta koondise abitreener Martin Noodla. „See lõhkus mängurütmi, tekkis ebakindlus, mängiti aeglasemalt ja kaitses ei juletud tegutseda. Psühholoogiline mäng, aga saime suuremast [mõõnast] üle. Väga kaootiline kohtumine.“

Teine poolaeg algas Eestile väga vaevaliselt, sest Iisrael lülitas külaliste staarid mängust välja ning kuue minutiga olid nad jäänud 14 : 19 kaotusseisu. Kuigi eestlased jõudsid taas kahe punkti kaugusele, siis kaheksa minutit enne matši lõppu olid nad uuesti taga 20 : 25. Sealjuures teisel poolajal riskisid eestlased väravavahi väljavõtmise ja seitsme väljakumängijaga ründamises – ehkki see tõi rünnakul edu, siis suutsid Iisraeli mehed mitmel korral vastata tühja võrku saadetud pallidega.

22 : 26 seisult tõusis esile Mait Patrial, kelle kolm järjestikust väravat tõid Eesti taas kahe silma kaugusele ning Lõpu tabamuse järel oli seis juba 26 : 27. Kuid viigiseisuni Eesti matšis ei jõudnud.

Eestil oli viimase rünnakuga võimalus vältida grupi viimast kohta

Kuna vastased viskasid neljapäeval Kalevi Spordihallis ehk võõrsil 28 väravat, siis Eesti pidi 27 : 29 seisult kohtumise viimasel rünnakul skoorima. Eestlastel oli selleks aega pool minutit, kuid taas seitse väljakumängijat platsile pannud külalised viskele ei jõudnud.

Eesti koondise abitreener Martin Noodla ja peatreener Thomas Sivertsson.

27 : 29 kaotus tähendab, et Iisraelil ja Eestil on grupis üks võit. Kuna mõlemad omavahelised kohtumised päädisid võõrustajate kahepunktilise võiduga, siis vaadatakse neis matšides visatud võõrsil väravaid. Kuna Iisrael sai neid kirja 28 ja Eesti 27, siis on eestlased grupis neljandad ehk viimased. Sealjuures peavad lõpuks neljandaks jäävad meeskonnad järgmise valiktsükli eel läbima eelkvalifikatsiooni.

Eesti koondise parimatena viskas Patrail kuus, Sillaste viis, Lõpp neli ning Kaspar Lees kolm väravat. Võõrustajad võtsid sel korral suurepäraselt kinni esimeses kohtumises üleplatsimehena 11 väravat kirja saanud Karl Toomi, kes pühapäeval leppis kahe tabamusega.

„Ei ole tulemusega rahul,“ lisas kohtumise järel Patrail. „Vastased viskasid võõrsil ühe värava rohkem ja seega oleme alagrupis viimasel kohal. Kahju, et ei saanud kaitset ka pidama. Oleksime pidanud tegutsema targemalt. Seitsmekesi kuue vastu mängimine lõpus toimis, aga liiga palju tegime praaki.“

Eestil on alles jäänud kodumäng Tšehhiga ja võõrsilmäng Islandiga, need matšid peetakse aprilli lõpus. Islandi ja Tšehhi pühapäevases matšis jäid 28 : 19 skooriga peale esimesed.