Legendaarset Holmenkolleni maratoni kummitab startijate nappus. Laupäevasel meeste sõidul sai tulemuse kirja 36 sportlast, kellest eestlane Alvar Johannes Alev oli 24. Toona võtsid norralased ühisstardist sõidus lausa kümme esimest kohta.

Naiste sõiduski oli igal lumele läinud sportlased MK-punktid sisuliselt kindlustatud, sest lähtes olid 32 murdmaasuusatajat ja silmade pähe saamiseks oli vaja vaid lõpuni tulla. Sellest hoolimata oli võistlus erakordselt põnev, sest 50 km sõidus jõudsid finišisirgele koos kuus naist. Neist kõige teravama jalaga oli 32-aastane norralane Ragnhild Haga, kes edestas vaid 0,3 sekundiga koondisekaaslast Astrid Øyre Slindi. Kolmanda kohaga leppis ameeriklanna Jessie Diggins (kaotus võitjale 0,5 sekundit).

Võistluse järel oli Haga pisarais. „See oli tegelikult minu parim võistlus alates 2018. aasta olümpiamängudes. Sellest on möödas viis aastat, mis ütleb nii mõndagi,“ rääkis Haga kohalikule meediale. „Eriti keeruline oli möödunud aasta. Sain novembris koroona ja tundsin, et mul polnud seejärel võimalustki MK-sarja peale saada. Proovisin olla hea varunaine, tänane oli minu kättemaks.“

Esiseitsmesse mahtusid veel austerlanna Terese Stardlober (+2,9) ning norralannad Nora Sanness (+3,5), Marghete Bergane (+6,3) ja Tiril Udnes Weng (+23,3). Eesti naisi stardis polnud.

MK-sarja üldliidrina jätkab Weng, kelle edu Digginsi ees on ligi sada silma. Kolmas on soomlanna Kerttu Niskanen, kes Holmenkollenis sai kaheksanda koha. Sel hooajal toimub veel kuus etappi. Järgmisel nädalal on maailma parimad suusatajad Norras Drammenis ning Rootsis Falunis. 21. märtsil võtavad sportlased mõõtu Tallinna Lauluväljakul toimuvas sprindis, tolle võistluse pääsmed on saadaval Piletitasku keskkonnas.