Sudokute lahendamise tase muutub Eestis aasta-aastalt paremaks. Võistluste peakorraldaja Jaanus Laidna sõnul näitab kõrget taset juba see, et valiklahendamise voorus, kus tuli teatud aja peale lahendada võimalikult palju ette antud ülesandeid, tegid maksimumtulemuse viis võistlejat. „Kui me meistrivõistlustega 18 aastat tagasi alustasime, ei suutnud seda keegi,“ ütles ta.

Tiit Vunk, kes kuulub maailma parimate lahendajate hulka, leiab jätkuvalt motivatsiooni ka Eesti meistrivõistlustel osalemiseks. „Meie võistluste formaat on selline, et eksimus võib maksta esikoha. Tiit teab seda hästi ning selleks, et mitte eksida, peab ka tema pingutama. Samuti meeldib talle väga sprindivoor, mis pakub korralikku adrenaliini,“ rääkis Laidna.

Esimest korda võistluste ajaloos toimus sudokute lahendamise finaalvoor nii, et publik sai ise lahenduskäiku jälgida. „Finaal oli seetõttu kõigi aegade kõige põnevam,“ tunnistas peakorraldaja.

„Kuma sudokuraamatus nr 34“ avaldatud eelvooru võistlusülesannete tulemuste põhjal kvalifitseerus võistlustele 71 sudokulahendajat üle Eesti, neist 47 tuli võistlema. Parimad selgusid absoluutarvestuses ning eraldi seenioride klassis, võistlejatele vanuses 50+.

Oktoobris ootab Eesti delegatsiooni osalemine maailmameistrivõistlustel, mis tänavu toimuvad Torontos. Sudokute lahendamise Eesti meistrivõistlusi korraldavad AS Kuma, Eesti Mälumänguliit, Conceptis Puzzles Ltd ja World Puzzle Federation.