Pühapäeva hommikul toimunud suure mäe hüppevõistlusel näitas parimat õhulendu norralane Jarl Magnus Riiber (125,0 m, 128,1 p), kes edestas enne 10 km suusasõitu austerlasi Franz-Josef Rehrli (132,5 m, 124,9 p) ja Martin Fritzi (121,5 m, 107,5 p) vastavalt 13 ja 82 sekundiga.

Ilves piirdus Holmenkollbakkeni HS134 mäel sedapuhku 113-meetrise hüppega, mis andis talle 86,5 punkti ja 24. koha. Ülekannet kommenteerinud Rauno Loiti sõnul jäi Ilvesel vajaka eelkõige hoovõtu kiirusest, mida ilmestab hästi see, et viie poomi võrra madalamalt hüpanud Riiber sai üles täpselt sama suure kiiruse. „Ma arvan, et küsimus ei ole mitte hoovõtu asendis, vaid selles, et suusad puudutavad hüpperaja äärt. Kuna Oslo raja ääred pole jääst, vaid portselanist, siis need on natuke mustemad ja takistavad hüppamist rohkem,“ selgitas Loit.

Planicas toimunud MM-il platsi puhtaks löönud Riiber võttis ka Oslos teist päeva järjest kindla esikoha. Kui laupäeval finišeeris norralane selg ees, siis pühapäeval libises ta üle lõpujoone telemark maandumist imiteerides. „Tundsin end mäel väga hästi ja suusasõitki oli ideaalilähedane. Tunnen end võitmatuna - see on väga hea tunne!“ sõnas Riiber sõidu järel. „Loodetavasti jätkub hoog hooaja lõpuni ning väikese nädalase puhkuse järel saan murdmaavormi veel paremaks.“

Riiberi selja taga toimus aga väga põnev suusasõit. Pea terve võistluse hoidis teises kohast kinni Rehrl, kelle edu Saksamaa koondislaste Julian Schmidi ja Vinzenz Geigeri ees oli stardis ligi poolteist minutit, 5 km järel oli sellest alles veel 50 sekundit. Kaks kilomeetrit enne finišit said sakslased Rehrli kätte ja jätsid ta koheselt selja taha. Kahest mehest näitas paremat minekut Geiger (+1.32,7), kes jättis koondisekaaslase Scmidi (+1.37,5) enne staadionile jõudmist maha.

Järgmised kolm kohta jagati tihedas finišiheitluses, kus neljanda koha sai prantslane Laurent Muhlethaler (+1.47,6), viienda norralane Jörgen Graabak (+1.47,7) ja kuuenda austerlasest MK-sarja üldliider Johannes Lamparter (+1.48,0). Kustunud Rehrl leppis seitsmenda positsiooniga (+1.51,5).

Ilves kuulus sõidu esimeses suurde gruppi, mis 21. mehena suusarajale läinud norralase Jens Luraas Oftebro vedamisel neelas eest poolt startijad uljalt alla. Peagi jättis Oftebro kaaslased selja taha, Ilves jõudis finišisirgele seitsmepealises grupis, mis jagas omavahel 15. kuni 21. koha. Selles seltskonnas oli kõige teravama jalaga Ilves, kes kaotas lõppeks võitjale 2.48,6.

MK-sarja kokkuvõtet juhib 1325 punktiga Lamparter. Schmid jääb temast maha 146, Oftebro 152 ja Riiber 402 silmaga. Ilvesel on koos 613 punktiga, millega ta on Geigeri järel ja soomlase Ilkka Herola ees seitsmendal kohal.