34-aastane Frenzel on võitnud kokku seitse olümpiamedalit, 18 MM-medalit, neist seitse kuldset, 43 MK-etappi ja viis kristallgloobust ehk MK-sarja üldarvestust. Neljapäeva õhtul teatas kahevõistleja sotsiaalmeedias, et tänavune hooaeg jääb talle viimaseks.

„Kallid sõbrad ja kahevõistluse fännid! Võitsin tänavu Planicas oma 18. maailmameistrivõistluste medali ja täitsin karjääris veel ühe eesmärgi. Lisaks olümpiavõitudele, MK-üldvõitudele ja MM-medalitele oli see mu viimane sportlik eesmärk. Planicas võitsin oma esimese rahvusvahelise medali, Planicas sain ka viimase medali. Seal mägede vahel olevas orus sai täis ring, minu sportlaskarjääri ring, mille lõpetan käimasoleva hooaja lõpus,“ kirjutas Sloveenias toimunud suurvõistlusel Saksamaa koondisega meeskondliku hõbeda võitnud Frenzel.

„Olen ülimalt tänulik neile, kes on minu karjäärile kaasa aidanud, alates perest ja lõpetades treeneritega. Tervitan kõiki, kes on minuga sel teel käinud, eriti iga toetajat ja fänni. Nende julgustusest sain jõudu, mis viis eduni. Jään oma armastatud kahevõistlusele truuks – tulevik näitab, et mis vormis see teostub,“ tõdes sakslane, et ta soovib mingis vormis jääda spordiga seotuks.

2008. aastal karjääri esimese MK-etapi võitnud Frenzel valitses kahevõistlust aastail 2013–2017, mil ta võitis järjest viis gloobust. Ehkki seejärel hakkas ta oma sära kaotama, siis 2018. aasta olümpiamängudel suutis ta sellest hoolimata võita kaks kulda ja ühe pronksi.

Sel nädalavahetusel võtavad maailma parimad kahevõistlejad mõõtu Oslo MK-etapil, kust Delfi TV näitab nii laupäevase kui ka pühapäevase võistluse otseülekandeid.