Zahkna sai eelmisel nädalal Nove Mesto etapil sprindis 19. ja jälitussõidus 27. koha, kuid pühapäeval peetud teatesõitudes ta haigestumise tõttu koondist aidata ei saanud.

Laskesuusakoondise spordidirektor Kauri Kõiv ütles täna Delfile, et Zahkna homme algavale Östersundi etapile ei sõitnud.

„Kui ma täna hommikul peatreeneriga [Fjodor Svoboda] suhtlesin, siis sain teada, et Renel on koroonaviiruse test positiivne ja ta peab veel natuke kodus taastuma,“ märkis Kõiv.

„Meil on Östersundis koondises ka Marten Aolaid ja Robert Heldna, sõidame nende poistega teadet,“ ütles spordidirektor. Lisaks neile on Östersundis võistlemas põhikoondislased Raido Ränkel ja Kristo Siimer.

Naiste nelik on Rootsi etapil tavapärane - Tuuli Tomingas, Susan Külm, Johanna Talihärm ja Regina Ermits.

Koondisel on naiste jaoks olemas ka plaan B, kui keegi peaks ootamatult haigestuma. „Hanna-Brita Kaasik on ka võistlusele üles antud. Kui on vaja [teatesõiduks], saab ta kiiresti järele lennata,“ ütles Kõiv.

Homme on Östersundis kavas tavadistantsid - kell 14.15 naiste 15 km ja kell 17.20 meeste 20 km. Laupäeval peetakse teatesõidud - naistel 4x6 km, meestel 4x7,5 km - ning ühisstardist sõidud.