Johannes Thingnes ja Tarjei võtsid laupäevases jälitussõidus kaksikvõidu. Võistlusjärgsetes intervjuudes avaldasid vennad, et andsid sõidu eel positiivse koroonaproovi. „Nii mina kui Johannes andsime õrna joonega positiivse testi,“ rääkis Tarjei Norra rahvusringhäälingule. „Püüame teistest eemale hoida ja mul on siin ringi kõndides häbi,“ lisas Johannes Thingnes.

Pühapäevase segateatesõidu jätsid vennad vahele. MK-etapi järel plaanis Norra laskesuusaliit Bød saata koos teiste konkurentidega koos sama lennuga Rootsi Östersundi, kus sel nädalal MK-sarja hooaeg jätkub. Rahvusvaheline laskesuusaliit korraldab sportlastele MK-etappide vahel tšarterlende ning norralased plaanisid koroonasse haigestunud Bød paigutada samale lennule, kus on ka teiste koondiste atleedid.

Konkurendid sellist käitumist ei mõistnud. „Teised võivad nakatuda, see pole mingi saladus. Kui mina oleksin haigestunud, oleksin autoga reisinud,“ rääkis NKR-le sakslane Benedikt Doll, lisades, et tegu on iseka käitumisega. „Mina ei läheks sellele lennule.“

„Ma ei tea kõiki detaile, aga kui neil on sümptomid ja nad on haiged, siis pole loogiline sama lennuga reisida,“ lisas rootslane Sebastian Samuelsson.

Norralaste suhtes oli kriitiline ka NRK laskesuusaekspert Ola Lunde. „Kui Samuelsson ja Ponsiluoma oleksid pärast positiivset koroonatesti koos teistega samale lennule roninud, mida siis Bød arvaksid? Kas Norra oleks sellega rahul olnud?“ arutles ta.

Norra alaliidu spordidirektor Per Arne Botnan ei mõistnud konkurentide kriitikat. „Meie arstid ütlesid, et kõik on ohutu, sest lennukis vahetub õhk pidevalt. Lisaks oleksime maske kasutanud,“ lisas Botnan.

Pühapäeva õhtul teatas Norra alaliit, et plaane on siiski muudetud ja Bød reisivad Rootsi edasi teise lennukiga.

Hooaeg jätkub sel nädalal Östersundis. MK-sarjale tõmmatakse joon alla 16.–19. märtsil Oslos Holmenkollenis toimuva etapiga.