Chelsea läks kohtumist juhtima 43. minutil, kui äärekaitsja Ben Chilwell leidis kastist Raheem Sterlingu, kes pika puterdamise peale palli lõpuks lati alla lajatas.

Kohe teise poolaja alguses teenis Chelsea käega mängu eest penalti. Kai Havertzi 11-meetri karistuslöök lendas küll posti, aga kuna Dortmundi poolkaitsja Salih Özcan jooksis liiga vara palli klaarima, siis sai sakslane uue võimaluse. Teisel korral Havertz ei eksinud ning 2 : 0 oli tõsiasi.

Dortmundi noor täht Jude Bellingham polnud rahul peakohtunik Danny Makkelie otsusega anda Chelseale uus penalti. Inglase sõnul jättis otsus suhu mõru maitse. „Ta (Özcan) oli vähem kui meetri võrra kastis. See asjaolu valmistas pettumust, aga penalti uuesti andmine oli täielik nali,“ leidis Bellingham.

„Iga penalti puhul, kus on aeglane hoojooks, jõuab mõni teine mängija umbes meetri jagu juba trahvikasti joosta, aga see on osa mängust. Mis enam teha, peame sellega edasi elama,“ lisas 19-aastane inglane.

Chelsea peatreener Graham Potter jäi mõistagi lõpptulemusega rahule. „Lõpp oli pingeline, aga poisid mängisid fantastiliselt,“ rääkis ta BT Sportile. „Meil on keeruline periood selja taga ja see võistlus tähendab meile palju. Oleme tahtnud edasi liikuda ja nüüd jõudsime veerandfinaali. See annab järgmisteks nädalateks jõudu juurde.“

Peale Chelsea jõudis teisipäeval Meistrite liigas veerandfinaali Lissaboni Benfica, alistades kahe mängu kokkuvõttes Club Brugge 7 : 1. Tänastes kaheksandikfinaalides kohtuvad Müncheni Bayern ja PSG ning Tottenham Hotspur ja AC Milan.