Tallinnas algas õhkrelvadest laskmise EM, kus jagatakse Pariisi olümpia pääsmeid. Eesti parim püstolilaskur, paljukordne EM-i medalivõitja Peeter Olesk asub võistlustulle reedel.

Olesk tunneb end paremini küll tulirelvadest laskmises, ent tema rekord õhupüstoli 60 lasu harjutuses on sedavõrd kõva kui 584 silma. „See tulemus viiks üsna kindlalt finaali. Aga kui lasen törts üle 570 silma, mis võiks olla mu igapäevane tulemus, oleksin juba rahul. Ent samas olen ka isiklikuks rekordiks valmis – palju kümneid, vähe üheksaid, nii lihtne see ongi,“ tõdes Olesk.

Õhkrelv annab aluse

„Minu põhialal olümpiakiirlaskmises on aega vähe, kiireimas seerias neli sekundit viiele lasule. Õhupüstoli harjutuses on aega palju – 60 lasku tuleb teha 75 minuti jooksul,“ selgitas Olesk kahe ala peamist erinevust. „Õhupüstolist laskmine on minu jaoks baastreening, mis tuleb kasuks põhialal.“

Peeter Olesk Õismäel finaaltiirus. Medaleid jagatakse Oleski alal siin reedel.

Kui kodusel EM-il kahe parema hulka ei jõua ja olümpiapääset ei saa, võivad Eesti laskurid seda hankida MM-ilt, Euroopa mängudelt, MK-etappidelt või viimase võimalusena maailma edetabeli kaudu. Kahel viimasel olümpial käinud Olesk loodab kohal olla ka Pariisis.

Eesti püssi- ja püstolilaskjaid osaleb EM-il 40. Kas just medali, aga kõrge koha lootust hellitavad peale Oleski ka püssilaskur, juunioride EM-kuld Katrin Smirnova ja uus naisjuunioride põlvkond mõlemas relvaliigis.

Kvalifikatsioonid toimuvad Unibet Arenal, finaalid spordikeskuses Ring. Ajakava leiab aadressilt echtallinn2023.ee.

Vaata ka videot artikli päises!