Eesti aja järgi esmaspäeval varahommikul võtsid korvpalliliigas NBA mõõtu Milwaukee Bucks ja Washington Wizards. Esimesed võtsid võõral väljakul 117:111 võidu, vägev päev oli Giánnis Antetokoúnmpol. 28-aastasel ääremängijal oli kohtumise viimastel sekunditel kirjas 23 punkti, 9 lauda ja 13 korvisöötu ehk kreeklasel oli puudu üks lauapall puudu kolmikduublist.

Viimastel sekunditel kiirrünnakusse jooksnud Antetokounmpo viskas palli meelega mööda, võttis oma kümnenda lauapalli ning sai sellega kirja hooaja neljanda kolmikduubli. Kuid vähem kui 24 tunni pärast tühistas NBA 211 cm pikkuse korvpalliässa nopitud ründelaua.

„Liiga reeglite järgi lähevad pealevisetena arvesse vaid sooritused, mille eesmärk on skoorida,“ vahendas ESPN-i ajakirjanik Zach Lowe NBA otsust. Kuna Antetokounmpo' ei üritanud skoorida, siis polnud antud olukorras pealeviset ja nii polnud ka lauapalli.

Tegu pole NBA ajaloos sugugi esimese sarnase juhtumiga. Kuulsaim sarnane olukord sündis 20 aastat tagasi, kui Ricky Davis viskas 25-punktilises eduseisus viimastel sekunditel palli vastu oma korvi ning sülle kukkunud lauapallist sai ta kirja kolmikduubli. Ka toona mängija nopitud lauapall tühistati, ta sai oma koduklubilt trahvi ning ühtlasi sai korvpallur hüüdnime „vale suuna Ricky.“