„Ma siiralt nautisin võidusõitu. Mul oli hea start: ma sain Fernando neljandas kurvis kätte ja arvasin: „Oh jeesus (ingl keeles „Oh jeez“), see on sõidule hea algus.“ See tundus nagu üks mu parimaid esimesi ringe,“ rääkis Hamilton F1 kodulehe vahendusel.

Viimati 2020. aastal maailmameistritiitli võitnud britt sai kvalifikatsioonis seitsmenda koha, aga tõusis suurepärase stardiga viiendaks. Sõidus loovutas ta koha 41-aastasele Fernando Alonsole (Aston Martin), kes möödus ka hilises poodiumiheitluses Carlos Sainzist. Kui Charles Leclerc (Ferrari) poleks mehaanilise rikke tõttu masinat raja äärde parkinud, oleks Alonso jäänud esimesena poodiumilt välja ja Hamilton saanud kuuenda koha.

„Peale seda (esimesi stardijärgseid ringe - toim) ma lihtsalt ujusin ringi. Kõigepealt oli mul väga palju alajuhitavust. Ma ei suutnud osadest kurvidest korralikult läbi tulla ega eesolevate kuttidega tempos püsida. Sõidu keskosa oli mul hea ning lõpus olin ma nii lähedal, et [neljandal kohal sõitev] Carlos kinni püüda, aga sellest ei piisanud.“

Küsimusele, kas Sainzi kinni püüdmine annab lootust, et Mercedes võiks hooaja lõikes Ferrarile siiski vastu saada, vastas Hamilton: „Praegu me kindlasti nendega võidelda ei suuda - nad on meist palju kiiremad nagu ka Astonid. Olime praegu kiiruselt neljas tiim, eelmisel aastal olime kolmandad. Me oleme tegemas vähikäiku. Seega on meil vaja veel kõvasti tööd teha, et see vahe tagasi teha.“

Hamiltoni tiimikaaslane George Russell lõpetas seitsmendal kohal vahetult teise Aston Martini sõitja Lance Strolli selja taga. Konstruktorite karika arvestuses on Mercedes avaetapi järel kolmandal kohal.