Lillemetsa ees on 22 punktiga sakslane Manuel Eitel, aga Lillemets on seni distantsi läbinud umbes 10 sekundit kiiremini. Viiendal positsioonil olevat hispaanlast Jorge Urenat edestab Lillemets 39 punktiga, jooksutase on neil sama. Üks sekund tähendab 1000 meetri jooksus 10-11 punkti.

Pärast kaugushüpet, kus Lillemets sai kirja vaid 6.91, on kõik kulgenud talle soodsalt. Medalisoosikutest on ära kukkunud Simon Ehammer, Maicel Uibo, Makenson Gletty ja Hans-Christian Hausenberg, aga mis kõige tähtsam - Lillemets on ise oma potentsiaali realiseerinud. Täna jooksis ta 60 meetrit tõkkeid ajaga 8,05 ja teivashüppes kordas saarlane 5.10-ga isiklikku rekordit.

„Seitsmevõistluses võib kõike juhtuda. Mõne mehe õnn on teise õnnetus ja vastupidi,“ rääkis Lillemets Eesti ajakirjanikele.

„Tõkkejooks oli normaalne, võib-olla oleks saanud kiiremini. Natuke ujusin tõkete peal. Teivas oli väga okei. Oleks võinud 5.20 ka hüpata, aga teivas jäi vist natuke pehmeks. Nüüd tuleb jooksma minna ja see asi korralikult lõpetada.“

Lillemetsa sõnul kavatseb ta joosta enda tempos. Konkurente tuleb küll jälgida, aga see võib fookuse mujale viia. „Jooksen nii nagu oskan. Teisi vaatan pärast jooksu,“ ütles ta.

Jooksuvorm peaks Lillemetsal olema hea, sest eelmisel nädalal läbis ta 800 meetrit trennitippmargi 2.01-ga. 1000 meetri jooksus on ta sel hooajal kirja saanud 2.38,25. „Võtan (trennis joostud 800 meetriga võrreldes) natuke rahulikumalt, sest viimasel ringil ei taha üle joone jalutada. Seis peaks olema hea. Tuleb lihtsalt püsti jääda, mitte haiget saada ja korralik aeg teha,“ lausus Lillemets.

1000 meetri jooks algab Eesti aja järgi kell 18.40. Kui Lillemets läbib distantsi ajaga 2.38, koguks ta 6096 punkti. Tema isiklik rekord on 6089 punkti.

Seis enne viimast ala:

.