Juhtgrupis oli viimastel kilomeetritel seitse meest, kes jagasid omakeskis kolm medalit. Staadionile jõudes oli kõige teravama jalaga norralane Paal Golberg, kes edestas sekundiga koondisekaaslast Johannes Hösflot Kläbot. Pronksi võttis rootslane William Poromoaa (+1,2), kellele järgnes kaasmaalane Calle Halfvarsson (+1,6). Viiendaks jäi norralane Martin Löwström Nyenget ja kuuendaks soomlane Iivo Niskanen (+9,4).

Ainsa eestlasena startinud Alvar Johannes Alev püsis juhtgrupis kümnenda kilomeetrini, kuid siis pudenes 28-aastane sportlane pundist. Lõpuks kogunes tal võitjale kaotust 8.24,6, mis andis 35. koha.

Alev tunnistas ETV otseülekandes, et pühapäeval pisiasjad ei klappinud. „Enesetunne oli viimastel päevadel hea, aga täna oli hingamisega raskusi. Haigusest täielikult taastumisega läheb natuke aega. Täna oli ka esimesel suusapaaril pidavus hell ja sealt tuli päris palju kaotust. Uute suuskadega läks sõit läks mõnusamaks ja lõdvemaks. Ma ei saa öelda, et olen MM-i tulemustes üdini pettunud, aga ilmselgelt lootsin rohkemat,“ võttis ta suurvõistluse kokku.

Blogi: