„Esiteks me ei kasutanud oma väravavõimalusi ja Kalev mängis päris kõvasti kaitsefaasis. Meil polnud ruumi ja me ei leidnud käike, kuidas kaitseliini lahti tõmmata. Me ei suutnud luua üks-ühele teravust, millega tekiks ründefaasis edu,“ võttis sellest hooajast Kaljut esindav Ilja Antonov Soccerneti ülekandes meeskonna mannetu esituse kokke.

Kalju teenis kohtumise alguses paar poolvõimalust, ent Igor Subbotini üritused lendasid raamidest mööda. Seejärel kohtumine rahunes ning esimesel poolajal rohkem midagi märkimisväärset ei toimunud.

Kalju tegi teiseks poolajaks kaks vahetust ning sellega said nad 153 pealtvaataja ees mängu üle kontrolli. 57. minutil tõrjus Kalevi soomlasest kollkipper Oskari Forsman kaasmaalase Anton Eerola löögi, kolme minuti pärast sai värava eest peaga üritada Subbotin, aga taas lendas tema poolt teele pandud pall raamidest mööda. Viimasel pooltunnil üritas Kalju nii lähedalt kui kaugelt, ent liialt ohtlikuks nad Forsmani valvatud väravale ei saanud.

Kalev ammutas viigist enesekindlust

Antonov oli arusaadavalt pettunud, sest Kalju unistas hooaja eel meistritiitlist. „Töötame kõik koos ja elu läheb edasi. Nagu mäng näitas, siis varu on päris palju. Selle 0:0 üle me pole õnnelikud. Loodetavasti läheb paremaks,“ nentis ta.

Mullu oli Nõmme klubi 65 punktiga liigas neljas, Kalev aga 35 silmaga kaheksas. Sealjuures möödunud hooajal võitsid kaljukad kõik neli omavahelist matši. Kalevi keskkaitsja Kaspar Laur oli arusaadavalt meeskonna esituse üle õnnelik.

„Kaitsetööga oleme kindlasti rahul. Taga null on hooaja alustuseks väga hea, eelmine hooaeg meil minu mäletamist mööda nii hästi ei alanud,“ pööras Laur muigelsui tähelepanu eelmisele aastale, kui nad said esimestes voorudes mitu ülisuurt kaotust.

„Teadsime, et nad tahavad teha liikumisi liini taha. Olime selle kallal vaeva näinud ja üritasime ajastada, et kaitseliinis poleks suuri vahesid. Õnnestus!“ rääkis kahemeetrine Laur, kes esimesel poolajal maadles sisuliselt sama pika Kalju ründaja Anton Eerolaga. „Ta küsis [palli] keskele vastu. Nii on minu meelest lihtsam mängida, kui ründaja selliselt liigub. Aga olin valmis ka keskpoolikute jooksudeks, kuid neid liikumisi väga polnud.“

Kui möödunud aastal sai Kalev hoo üles alles kevadel, siis tänavu on neil esimese vooru järel silm peas. „Keegi ei taha esimesi mänge peksa saada. See annab duhhi juurde,“ lisas sel hooajal seitsmendat kohta sihtiva Kalevi mängumees. „Selleks peab meil kaitsetöö olema parem kui eelmisel aastal ja rünnakul peame tekitama rohkem võimalusi. Usun, et seitsmes koht on reaalne, aga ise tahaks veel kõrgemat kohta.“

Ilmaolud ei lubanud Saaremaal jalgpalli mängida

Vutiaasta algust segab talv. Kui reedel pidasid Tallinna Flora ja Harju JK Laagri meistriliiga avalahingu paksus lumesajus, siis laupäeval kell 14.30 Kuressaares toimuma pidanud Premium liiga mäng FC Kuressaare ja Tartu JK Tammeka vahel lükati tormituule ja tuisu tõttu edasi.

Vaata galeriist, millised ilmaolud valitsesid päeval Saaremaal

Homme peaks meistrisarjas toimuma kaks matši, kus Paide Linnameeskond võõrustab Narva Transi ning Tallinna FCI Levadia eelmisel aastal liigas viimaseks jäänud Pärnu Vaprust.